≫ 

Izrečena presuda staklorescu za ubistvo prijatelja u Resavskoj: Robijaće 30 godina

Filip Gavranović priznao je ranije ubistvo, kao i to da se kaje za počinjeni zločin

  • 16
Filip Gavranovic, Nikola Ostojic, Resavska, ubistvo

Foto: Telegraf, Facebook/Gavranovic Filip

Staklorezac Filip Gavranović osuđen je danas na 30 zatvora zbog dela teško ubistvo. On je pre dve godine i 9 meseci usmrtio svog prijatelja, pekara Nikole Ostojića. 

Ovo ubistvo se, da podsetimo, dogodilo 3. novembra 2017. godine u Resavskoj ulici, a Ostojićevo telo pronađeno je dva dana posle prijavljenog nestanka u staklozeračkoj radnji Gavranovića. Telo je bilo sakriveno, pokriveno tepisima i folijama.

Pre nego što je zločin otkriven, prijavljen je Nikolin nestanak. U policiju je sa Nikolinom ženom otišao upravo Gavranović kako bi prijavili nestanak, a potom je i učestvovao u potrazi sa njim.

Sa Nikolinom ženom Verom išao je u potragu za Ostojićem u Starčevo, gde mu je lociran telefon.

Da ima neke veze sa Nikolinim nestankom, za Filipa je posumnjala njegova tadašnja žena Ivana, koja je svoje sumnje poverila roditeljima, a potom ga i prijavila policiji.

Potom je u Gavranovićevoj radnji otkriven jeziv zločin.

Telo Ostojića bilo je pokriveno tepihom. Uviđaj u staklorezačkoj radnji posmatrala je preko puta ulice, gde je inače Nikola držao pekaru, njegova žena Vera Ostojić...

Gavranović je uhapšen zbog krivičnog dela ubistvo iz koristoljublja i od tada se nalazi iza rešetaka.

Gavranović je na početku suđenja u julu 2018. godine rekao da "prihvata svu odgovornost što Nikola nije više među nama i da bi vratio vreme da može".

Prema njegovim tvrdnjama, pekar je počeo sa provociranjem kada mu je stigla poruka od žene da pita da li im je pozajmio novac. Komentari su se nastavili i oko Gavranovićevog pokojnog oca i o tome kako je Filip upropastio porodičnu staklorezačku radnju.

Prema tvrdnji Gavranovića, Nikola je nastavio da ga provocira rečima: "Sad će da vidi Beograđanin kako on bije" i udario mu šamar, od koga je pao sa stolice.

- Odmah nakon toga udario me je pesnicom u levi deo vilice, a zaustavio sam se kod izloga radnje. Ponovo me je udario pesnicom. U ruci je imao nešto od alata, ne znam šta, i to me je ubadalo po rukama. Tada smo se uhvatili za revere, počeli smo da se rvemo po radnji. Taj moj bes je trajao dva, tri, pet minuta, nisam mogao da se kontrolišem. Samo sam video da Nikola ne pomera ruke - ispričao je staklorezac.

Video: Da li je Resavska ulica ukleta?

(I. Nedić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko bg

    30. jul 2020 | 10:49

    Sva strahota naseg sudstva, za obicnog coveka 30 god sto je apsolutno ispravna kazna, a da je to neciji sin, dobio bi 5, ili u slucaju Velje nevolje koji je ubio coveka ma tramvajskim sinama i to pred ljudima , nista!

  • E

    30. jul 2020 | 10:22

    To je presuda za kvarno ubistvo ali da odsluži svih 30 ljeta bez prava na pomilovanje??!!

  • Kroki

    30. jul 2020 | 10:21

    I 130 godina je malo!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA