• 5

Prva reakcija posle presude staklorescu: Zadovoljni smo, iako suđenje nije bilo u zakonskim okvirima

Iza ubijenog je ostalo dete od devet godina. Staklorezačka radnja je zatvorena nakon zločina

  • 5

Video: Porodica ubijenog pekara zadovoljna presudom: Staklorescu Gavraniću 30 godina za teško ubistvo

Advokat Ivan Simić, koji je u slučaju ubistva u Resavskoj zastupao oštećenu stranu, porodicu ubijenog Nikole Ostojića, prokomentarisao je za Telegraf.rs današnju presudu Višeg suda, po kojoj je Filip Gavranović osuđen na 30 godina zatvora za delo teško ubistvo.

- Zadovoljan sam presudom, iako celo suđenje nije bilo u potpunosti u zakonskim okvirima. Menjao se sudija koji je vodio postupak, menjao se i sud u kom se obavljalo suđenje, ali smatramo da je Gavranović dobio zasluženu kaznu - kaže Simić.

- Pretpostavljam da će doći do žalbe, ali spremni smo da odgovorimo jer je njegova krivica za ovo delo utvrđena - dodaje Simić.

Ivan Simić

Advokat Ivan Simić/ Foto: Privatna arhiva

Gavranović je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina, u koju kaznu mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru.

Prema optuženom je podužen pritvor koji može trajati do upućivanja optuženog u zavod za izvršenje krivičnih sankcija, ali najduže dok ne istekne vreme trajanja izrečene kazne u prvostepenoj presudi.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Telo ubijenog krio u svojoj radnji

Ovo ubistvo se, da podsetimo, dogodilo 3. novembra 2017. godine u Resavskoj ulici, a Ostojićevo telo pronađeno je dva dana posle prijavljenog nestanka u staklozeračkoj radnji Gavranovića. Telo je bilo sakriveno, pokriveno tepisima i folijama.

Pre nego što je zločin otkriven, prijavljen je Nikolin nestanak. U policiju je sa Nikolinom ženom otišao upravo Gavranović kako bi prijavili nestanak, a potom je i učestvovao u potrazi sa njim.

Nikola Ostojić nestao

Ubijeni Nikola Ostojić/ Foto: Privatna arhiva

Sa Nikolinom ženom Verom išao je u potragu za Ostojićem u Starčevo, gde mu je lociran telefon.

Da ima neke veze sa Nikolinim nestankom, za Filipa je posumnjala njegova tadašnja žena Ivana, koja je svoje sumnje poverila roditeljima, a potom ga i prijavila policiji.

Potom je u Gavranovićevoj radnji otkriven jeziv zločin.

Telo Ostojića bilo je pokriveno tepihom. Uviđaj u staklorezačkoj radnji posmatrala je preko puta ulice, gde je inače Nikola držao pekaru, njegova žena Vera Ostojić...

Iza ubijenog ostalo je dete od devet godina. Staklorezačka radnja je zatvorena posle zločina.

Video: Da li je Resavska ulica ukleta?

(I. Nedić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    Bilo bi zanimljivo da procitamo koje su to olaksavajuce okolnosti pa nije dobio maksimalnih 40 godina. !?!

  • Branka

    Ovaj dobi 40 godina a onaj sto je ubio bebu 14.u cemu je fora.sta je ubica bebe bolji od ovog sto dobi 40.izem ti drzavu i sudstvo.

  • Rade

    Ove sto ubiju nekog oduzmu zivot samo treba na vesala nista drugo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima