• 2

Upao sa "uzijem" u kafić na Vračaru: Crnogorac optužen za pokušaj ubistva saradnika škaljaraca

U momentu kada je Miljanović maskiran i naoružan ušetao u lokal, svi gosti su ustali i počeli da beže

  • 2

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je prošle nedelje optužnicu protiv Miloša Miljanovića (33) zbog sumnje da je pokušao da ubije Nikšićanina Miloša Nilovića Runja, upadom sa "uzijem" u kafić na Vračaru.

Prema informacijama koje posedujemo, pored teškog ubistva u pokušaju, Miljanoviću se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja. Optužnica protiv njega usledila je nakon što su saslušani svi svedoci, oštećeni u postupku, ali i izvršena veštačenja.

- On se tereti da je pokušao da ubije Miloša Nilovića, koji se povezuje sa škaljarskim klanom. Nilović i njegova dva prijatelja Nikola Kovačević i Vojislav Kostić koji su u trenutku upada u kafić sedeli za stolom ispričali su da je maskirani muškarac sa oružjem ušao u kafić, da su se gosti razbežali, kao i oni. Oni se nisu pridružili krivičnom gonjenju osumnjičenog - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Za krivično delo teško ubistvo u pokušaju koje se Miljanoviću stavlja na teret zaprećena je kazna od 10 godina do doživotnog zatvora. Za nošenje oružja preti mu od šest meseci do pet godina zatvora.

Prema rečima branioca osumnjičenog Miljanovića, Nikole Nikolića, ocenom dokaza navedenih u optužnici može se zaključiti da tužilaštvo nema dovoljno dokaza za pokušaj teškog ubistva.

- Što se tiče nošenja oružja za koje se tereti, to je nesporno utvrđeno - navodi on.

Pucnjava, pistolj

Foto: Shutterstock

Miljanović, koji je upao naoružan u kafić, rodom iz Herceg Novog, navodno je povezan sa kavačkim klanom. On je, kako se sumnja, maskiran i naoružan ušetao u lokal gde je sedeo Miloš Nilović (31) u društvu Nikole Kovačevića (39) i Vojislava Kostića (39).

U momentu kada je Miljanović maskiran i naoružan ušetao u lokal, svi gosti su ustali i počeli da beže, ili da traže zaklon od moguće pucnjave. Nilović i Kostić su se navodno sakrili iza šanka, dok su neki gosti uspeli da istrče iz kafića. Miljanović je nekoliko sekundi pogledom tražio metu, ali oružje nije potezao. Iza njega se čuo glas jednog gosta, ali iako se okrenuo na taj zvuk, Miljanović nije zapucao, već je izašao iz lokala.

Kako se vidi na snimcima sa sigurnosnih kamera, čim je maskirani i naoružani napadač ušao u kafić, Nilović i Kovačević su ga primetili i odmah se dali u beg. Napadač je prišao njihovom stolu, a potom krenuo za njima koji su pobegli iza šanka. Drugi gosti u lokalu su za to vreme pobegli iz kafića ili polegali na zemlju.

Miljanović je prošao kroz lokal, a potom iz njega izašao i pobegao u apartman koji se nalazi u neposrednoj blizini lokala. Sutradan, dok je spavao, policija je upala u stan u kojem se krio, gde ga je uhapsila na spavanju. U stanu u kojem se krio pronađen je pištolj “uzi”, silikonska maska, koje pripadnici crnogorskih klanova koriste prilikom likvidacija, kao i garderoba koju je osumnjičeni nosio kada je naoružan ušetao u kafić.

Koliko dugo se uhapšeni Crnogorac skrivao u ovom apartmanu, još nije poznato, kao ni to da li je na ovaj način planirao da pošalje neko upozorenje Niloviću, Kovačeviću i Kostiću ili je iz nekog razloga odustao od namere, za sada nije poznato.

Nilović svedok ubistva Vlade Popa

Ovo nije prvi put da se Miloš Nilović našao u ovakvoj situaciji. Krajem 2018. godine, takođe u jednom beogradskom kafiću, Nilović je sedeo sa prijateljem Vladimirom Popovićem, zvanim Vlada Pop, kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatskog oružja.

Kao dete upucan u glavu

Osumnjičeni Miljanović bio je žrtva pucnjave kada je imao 14 godina.

- On je tada pogođen u glavu. Povrede koje je tada zadobio ostavile su trajne posledice na njega. Ima epilepsiju, otežano govori... - objašnjava izvor lista.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boba

    Ma je ji moguće? Crnogorac?

  • Semendria

    Dobiće 15 na spajanju kao dobar dan, za primer ostalima. Mlad je, ima vremena da se opameti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima