≫ 

Sahranjen Ostoja koji je umro nakon što je branio tuđe dete: Aleksandru preti do 12 godina zatvora

A.I. se sada tereti za nanošenje teških telesnih povreda kvalifikovanih smrću, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 2 do 12 godina

  • 24
sovljak skola

Škola u Sovljaku Foto: D. G.

Ostoja M. (46) iz Sovljaka, kod Bogatića, koji je u subotu preminuo pet dana nakon što ga je u  školskom dvorištu u ovom selu pesnicom u glavu udario A.I. (19) iz Crne Bare zato što je nameravao da zaštiti tuđe dete, sahranjen je juče na seoskom groblju.

A.I. (19) iz Crne Bare, koji je uhapšen posle dva dana i priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu zbog nanošenja teških telesnih povreda, posle smrti Ostoje M. i obdukcije, odgovaraće za teže krivično delo.

- Predmet je preuzelo Više javno tužilaštvo i A.I. se sada tereti za nanošenje teških telesnih povreda kvalifikovanih smrću, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 2 do 12 godina - saznaje Telegraf.rs.

A.I. će ponovo biti saslušan, ovog puta u Višem javnom tužilaštvu, kao i svedoci događaja koji se završio tragično.

Podsetimo, 27. jula oko 22.40 u dvorištu seoske škole I.A. je pesnicom udario u glavu Ostoju. M. kada ga je ovaj upozorio da "na miru ostavi" dete koje je, navodno, nameračio da prebije. Od silnog udarca Ostoja je pao na leđa i udario glavom u beton. Prema navodima dece koja su se u to vreme nalazila u školskom dvorištu, Ostoja je najmanje pet minuta bio bez svesti, a onda je ustao i ponovo pao naglavačke. Bez svesti, sa napuklom lobanjom prebačen je u šabačku bolnicu, a posle tri sata u Beograd, gde je preminuo pet dana kasnije.

Ostoja M.

Ostoja M. / Foto: Printscreen Youtube/mica 598 Radonjic

U nastavku istrage pred Višim javnim tužilaštvom svedočiće deca koja i danas imaju traume, kao i dvojica punoletnih mladića koji su se tu zatekli. Biće obavljena i veštačenja, a više detalja o uzroku smrti saznaće se kada u Tužilaštvo stigne izveštaj sa obdukcije.

- Deca su vriskala, plakala i zapomagala, a najviše su strahovala da li je Ostoja preživeo. Njega su volela sva deca u selu jer se sa njima često družio, verovatno zato što živi sam i što nema svoje dece. U njegovom društvu deci je bilo zabavno jer ih je razveseljavao zabavnim pričama  - rekla je za Telegraf.rs majka devojčice koja je svedok nesrećnog događaja.

Ostoja M. je bio omiljen među decom, a voleli su ga i meštani. Na društvenim mrežama meštani Sovljaka su, dok je Ostoja ležao u bolnici, davali podršku njemu i sestri Snežani, koja mu je jedini član porodice. Ostoja je živeo sam u selu i nije imao svoje dece.

Nije bio kavgadžija, već naprotiv druželjubiv i dobronameran. Jedina mana mu je, kažu u selu, što je ponekad voleo malo više da popije, ali ni tada nije bio nasilan.

Video: Hrabra majka odbranila ćerku od otmičara, komšije se pridružile opštem linču

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 101 %

    6. avgust 2020 | 13:39

    Sahranjen heroj,da nije preminuo niko ne bi saznao da je učinio humano delo,malo ih je koji to postaju za života i takva im je sudbina.

  • Djani

    6. avgust 2020 | 13:53

    Dozivotna robija.

  • WILSON

    6. avgust 2020 | 15:08

    tu može samo smrtna kazna da zadovolji oštećenu stranu...i pod hitno uvesti smrtnu kaznu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA