Masakr u Jabukovcu počinile dve osobe: Podignuta nova optužnica protiv Davora i Maje

Maja Bađikić je kazala da na imanju Kazimirovića nikada nije bila

  • 6
Maja Badlljikic, Maja Bađikić, Jabukovac Maja Bađlkić / Printskrin: Youtube, Facebook/Novica Maja Badjikic

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je danas novu optužnicu zbog teškog ubistva u saizvršilaštvu protiv Davora Pernića (35), iz Jabukovca, i Maje Bađikić (26), iz Dupljana, zbog sumnje da su između 7. i 9. avgusta prošle godine u zaseoku Valja Vratne, nedaleko od Jabukovca, hicima iz vatrenog oružja ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Ovo je, za "Novosti", potvrdio Radoslav Nedeljković, zamenik u negotinskom Višem javnom tužilaštvu.

- Na osnovu novih dokaza, od Višeg suda ćemo ponovo zatražiti da se Maja Bađikić uhapsi - kazao je Nedeljković.

- Ona se tereti da je ubila Draganu Jozeljić, a zajedno sa Pernićem i Raju Kazimirovića. Davoru se na teret stavljaju i ubistva Dragice Kazimirović i Ljubinke Oprikić.

Viši sud u Negotinu je, posle podizanja prve optužnice protiv Pernića i Bađikićeve za teško ubistvo, od Višeg javnog tužilaštva u tom gradu zatražio dopunu istrage s ciljem da se ustanovi tačan datum kada je masakr počinjen.

- Po dopunskom veštačenju, ustanovljeno je da se zločin mogao odigrati između 7. i 9. avgusta prošle godine. U početku se kao datum zločina striktno pominjao 7. avgust, ali sada ovo veštačenje baca potpuno novu sliku na masakr -  navode u istrazi za taj list.

Maja Bađikić je kazala da na imanju Kazimirovića nikada nije bila.

- Imam alibi da nisam bila na tom mestu, zbog čega je moj branilac i tražio da se protiv mene postupak obustavi - kazala je ona za ovaj list.

U VJT, međutim, kažu da "iako ima alibi za 7. i 8. avgust, a imajući u vidu da se kao datum zločina ne isključuje ni 9. avgust, kada je Bađikićeva bila u Jabukovcu, ona će imati priliku da to objasni tokom suđenja".

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    8. avgust 2020 | 05:23

    Муж ринта у иностранству а њу развлаче сеоски ђилкоши.

  • Mišo

    8. avgust 2020 | 12:53

    Ipak ima tu nešto sumnjivo na poligraf u će se videti istina

  • DARKO 100%

    7. avgust 2020 | 22:43

    Nemam na keyboard slicicu curku,mislio sam samo nju postaviti i sve reci sa njom,tako ovaj put nista ,hvala ,dovidjenja,laku noc,svako dobro,prijatno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA