≫ 

Dečak (14) zavirio u kesu koju je doneo njegov otac i aktivirao bombu: Povređen on, sestra i majka

Nakon što su povređeni zbrinuti, usledio je rasplet situacije i otkriveno poreklo eksplozivne naprave

  • 4
Ručna bomba, kašikara

Foto-ilustracija: Pixabay

Tri osobe, među kojima dvoje dece lakše je povređeno kada se aktivirala eksplozivna naprava u porodičnom dvorištu u naselju Čitluk u Kruševcu, saznaju “Novosti”.

Kako nezvanično saznaju “Novosti” iz više izvora, incident se dogodio kada je dečak D. P. (14) sinoć pronašao deo eksplozivne naprave u kesi u dvorištu, gde je ova porodica skladištila deo sakupljenih sekundarnih sirovina.

Došlo je do aktiviranja, ali na svu sreću, dečak je lakše povređen. Manje povrede zadobila je i njegova četvorogodišnja sestra, kao i majka S. S. (38). Kada je policija izašla na lice mesta, poreklo naprave je počelo i da se otkriva.

- Otac povređene dece I.P.(39) se bavi sakupljanjem sekdunarnih sirovina i nešto veću količinu stvari, dobio je od Kruševljanina K. J. Sve što je prikupio, transportovao je kući i stavio u dvorište. Ispostavilo se, međutim, da je među donetim stvarima, u jednoj od plastičnih kesa bio i “upaljač”. Kada je dete zatvorilo u kesu, došlo je i do detonacije - kaže izvor.

Daljim radom na terenu, došlo se do adrese Kruševljanina K .J, od koga je, prema dosadašnjim saznanjima, I. P. dobio sekundarne sirovine. Pripadnici MUP su u stanu K. J. našli i inicijalnu kapislu za eksploziv, kao i manju količinu marihuane. Osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mera zadržavanja do 48 sati.

Za sada se sumnja da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga.

- Mnogi su u komšiluku čuli da je nešto puklo, pa se pronela priča da je eksplodirala neka bomba. Policija je brzo došla,a dete je prebačeno do bolnice. Videlo se da ima povrede svuda po telu - pričaju meštani Čitluka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA