• 2

Nema šta nije pokušao da prošvercuje: Lekovi, kreme, sprejevi, garderoba, obuća, agregat, muzilice

Među svim stvarima, pronađene su i prskalice

  • 2
Zaplena, zaplenjena roba, lekovi

Foto: Uprava carina

Carinici su 10. avgusta prilikom tzv. „dubinske kontrole“ kod mesta Bogutovac, na magistralnom putu Raška-Kraljevo, među kurirskim pošiljkama pronašli preko 23.000 pojedinačnih doza lekova, krema i sprejeva, kao i veću količinu garderobe, obuće i tehničke robe bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Prekršaj je otkriven kada je radi kontrole zaustavljen kamion kurirske službe šabačkih registarskih oznaka.

Kako na mestu zaustavljanja nije bilo uslova za detaljan pregled, vozilo je dopraćeno do Terminala Kraljevo.

Tada je nakon istovara, među pošiljkama nekoliko pošiljalaca iz Novog Pazara adresiranim na različite primaoce pronađeno oko 18.000 komada različitih lekova, krema i sprejeva, kao i oko 5.000 tračica za merenje šećera u krvi.

Među krijumčarenim lekovima je 200 pakovanja od po 50 tableta antpsihotika „Prazine“, koji se koristi u lečenju šizofrenije, različitih psihičkih poremećaja i staračke demencije, kao i 180 pakovanja od po 30 tableta antidepresiva „Amizol“.

U pošiljkama se našlo i 60 kutija od po 20 tableta antikoagulansa „Sintrom“, 40 pakovanja od po 12 kesica leka protiv prehlade i gripa „Tylol Hot“, 30 pakovanja sa po 20 tableta diuretika „Edemid“, 192 tube antireumatske kreme „Counterpain“ i 50 bočica antibiotskog spreja za rane „Vioplex-T“.

Pored toga, u njima je pronađeno i 96 pakovanja sa po 50 tračica za merenje šećera u krvi „Contour Plus“, a pojedini lekovi obeleženi su akciznim markicama Albanije i tzv. „Kosova“.

Pored lekova, čiji je promet poštom zabranjen, u pošiljkama je otkriveno i oko 300 trenerki, helanki i patika sa oznakama poznatih robnih marki, kao i pet dizel motora, agregat za struju, prskalica i muzilica.

Video: Kesice kokaina i hašiš u šimikama

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    sve te tablete pobacati jer to su sve duplikati ni približno orginalnim tabletama a vozača odmah u zabelu bar 10 godina to je ubica na tihi nacin

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima