• 1

Mravlji šverc ne posustaje: Identičan pokušaj krijumčarenja na Gradini i Horgošu u isto vreme

Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto da prijave, na oba prelaza rekli su "ne"

  • 1
Automobil, cigarete, Horgoš, carina

Foto: Uprava carina

Da takozvani „mravlji šverc“ ne posustaje potvrđuju i dve zaplene koje su se 13. avgusta, gotovo istovremeno dogodile na prelazima Horgoš i Gradina, kada je u koferima i torbama putnika, umesto prtljaga, pronađeno 580 paklica krijumčarenih cigareta.

Da se zbog velike razlike u ceni na ovaj način ka zemljama Zapada najčešće krijumčare upravo cigarete, pokazuje podatak da je od početka godine do sada, na našim prelazima zaplenjeno preko 125.000 paklica različitih cigareta.

Prekršaj na Horgošu je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao autobus bugarskih registarskih oznaka, kojim je dvadesetak držvljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj.

Na uobičajeno pitanje, da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, vozač i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, tokom detaljnog pregleda prtljaga, carinici i policajci pronašli su dva kofera u kojima nije bilo ničega drugog osim cigareta.

Ispostavilo se da oba kofera pripadaju 51-godišnjoj putnici, koja je u jedan od njih spakovala 170 paklica cigareta „karelia“, dok je drugi bio napunjen sa 150 paklica cigareta „marlboro“, sa bugarskim akciznim markicama.

Na prelazu Gradina je tog istog dana prilikom detaljnog pregleda na ulazu u zemlju zaplenjeno 260 paklica cigareta, koje su takođe bile sakrivene u koferima i torbama među prtljagom putnika.

Do Engleske, gde se zaputio sa još dvoje sunarodnika, pokušao je da ih prokrijumčari bugarski državljanin, vozač mercedesa engleskih registarskih oznaka.

U njegovim torbama sa garderobom carinici su pronašli sakrivene cigarete „rotmans“, „davidov“, „kamel“, „marlboro“ i „laki strejk“.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙄

    Zašto nisu putovali preko Rumunije i Mađarske npr nego ulazili u Srbiju kad već švercuju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima