≫ 

Hajka na divlje svinje krenula je po zlu: Lovac ubica je iza rešetaka, očajan je, ali nije ćutao

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu danas je nakon saslušanja, osumnjičenom za ubistvo odredio pritvor do 30 dana

  • 27
Lovac, mrtvo telo Foto: Shutterstock, Pixabay

M. Č. (53) iz Gornjeg Dušnika, koji se tereti za ubistvo iz nehata jer je u nedelju u ataru sela Kaletinac pucajući iz lovačke puške, usmrtio P. M. (53) iz Donjeg Dušnika, danas je saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom.

- Podneli smo predlog za određivanje pritvora zbog mogućnosti uticaja na svedoke. On je izneo odbranu, nije se branio ćutanjem ali iz razloga interesa istrage ne možemo govoriti o detaljima saslušanja - saopštio je Ivan Marković, portparol Osnovnog javnog tužilaštva.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu danas je nakon saslušanja, osumnjičenom za ubistvo odredio pritvor do 30 dana.

 - Po predlogu tužilaštva, određen je pritvor Miroslavu Č. jer je sud našao da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke koji tek treba da budu saslušani - saopštio je Vladimir Rakonjac, portparol ove pravosudne institucije.

Stradali lovac sahranjen je danas.

Ubijeni lovac, Donji Dusnik Lovac koji je stradao, Foto: Telegraf.rs

Da podsetimo, P. M. je stradao tokom lova na divlje svinje. Predrag je bio sa jednom a M. Č. sa drugom grupom lovaca koja se tog jutra našla u Kaletincu. Ubrzo su naišli na tragove divljih svinja i spremili se za hajku.

Pustili su lovačke pse, a oni su se rasporedili u šumi, na udaljenosti od tridesetak metara.

M. Č. je čuo šuštanje u šipražju, a zbog laveža pasa je pomislio da mu se približava lovina.

Opalio je u pravcu zvuka koji je čuo, ali je iz šumarka odjeknuo krik pogođenog čoveka.

Otrčao je u šumu, bio je očajan kada je ugledao ranjenog lovca i shvatio da je upucao svog školskog druga. Pozvao je lovce, oni su mu podvezali nogu, ali izgleda da to nisu dovoljno stručno uradili jer je ranjenik nastavio da obilno krvari.

Krenuli su ka Donjem Dušniku, usput su se sreli sa sanitetskim vozilom, jer su pozvali Hitnu pomoć, ali je lovac iskrvario na putu do ambulante - kazali su naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Za ubistvo iz nehata propisana je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    18. avgust 2020 | 16:22

    Ajde da ne pravimo teorije zavere, ovde je samo alkohol u pitanju. Opšte je poznato da lovci ne kreću u lov bez nekoliko litara rakije. Znači, nema piva, vina, konjaka, vinjaka, viskija, samo čista šljiva. I ceo dan u lovu, posle u lovačkom domu, tako da je ceo dan prožet litrima i litrima rakije.

  • Ovaj

    18. avgust 2020 | 16:48

    Nehumani sport vatrenim oružjem treba odmah zakonom zabraniti, stvarno ne vidim svrhu ovog sporta, ubijati životinje 'nako, iz zadovoljstva...

  • nibrS

    18. avgust 2020 | 16:35

    Opalio u pravcu zvuka tj. šuštanja kojeg je čuo??? Ko je tebi dao dozvolu za lov...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA