≫ 

Deda iz Niša je verovao je komšiji, pozajmio mu 100 evra, a dužnik je na prevaru uzeo 170.000 dinara

Prevaru je razotkrio čovek koji se stara o osamdesettrogodišnjaku

  • 4
Novac, evri Isplata minimalca oko 7. maja / Foto: Marko Jovanović

Niška policija uhapsila je A. S. (33) iz Niša zbog falsifikovanja novca i prevare.

On se sumnjiči da je u aprilu ove godine sugrađaninu vratio dug od 100 evra falsifikovanom novčanicom koju je prethodno nabavio.

Takođe se sumnjiči da je istoj osobi dao fotokopirane evre u zamenu za dinare i na taj način ga oštetio za oko 170.000 dinara - navela je policija.

Kako saznajemo, prevara se dogodila u niškom selu Gornji Matejevac a A.S. je iskoristio starost svoga komšije da bi ga opljačkao.

- Žrtva je osamdesettrogodišnji čovek koji je verovao svom komšiji i pozajmio mu novac. Nije primetio da mu je vratio falsifikovanu novčanicu, pa je čak prihvatio njegovu ponudu da mu razmeni evre za dinare.

On mu je dao iskopirane apoene od pet, dvadeset, pedeset i dvesta evra a starac mu je iskeširao 170.000 dinara - objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Prevaru je razotkrio čovek koji se stara o osamdesettrogodišnjaku jer je prepoznao falsifikate pa je obavestio policiju.

Video: U Beogradu uhapšena krimnalna grupa zbog falsifikovanja dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA