Zaštitnik građana pokrenuo postupke zbog nesreće u Lazarevcu

On traži od MUP-a i Gradskog centra za socijalni rad da najkasnije u roku od 15 dana dostave izveštaj o tome da li su od ranije upoznati sa porodičnom situacijom u ovoj porodici

  • 3
Lazarevac, nesreca, pad sa terase, zena, dete Foto: GEM Televizija

Zaštitnik građana je pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Gradskog centra za socijalni rad u vezi sa nesrećom koja se danas dogodila ispred zgrade u Lazarevcu, u kojoj je život izgubila jedna žena, a teško povređeno maloletno dete.

Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika građana, on traži od MUP-a i Gradskog centra za socijalni rad da najkasnije u roku od 15 dana dostave izveštaj o tome da li su od ranije upoznati sa porodičnom situacijom u ovoj porodici.

On je takođe od njih tražio da u tom roku istraže da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje u porodici ili zlostavljanje i zanemarivanje deteta, sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje su ove institucije eventualno preduzele kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.

Zaštitnik građana, koji je postupak pokrenuo po sopstvenoj inicijativi, traži od obe institucije da u istom roku dostave i druge relevantne informacije, kao i da uz izveštaj prilože i kopiju dokumentacije kojom potkrepljuju navode izjašnjenja.

Podsetimo, ispred zgrade u Krađorđevoj ulici u Lazarevcu jutros je zatečeno beživotno telo žene i muško dete sa povredama, rečeno je ranije danas Tanjugu u MUP-u.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarevčanin

    21. avgust 2020 | 18:21

    A ko će da pokrene postupak zbog dilera droge koji vršljaju u ovom gradu i da ih uhapsi

  • Milasin

    21. avgust 2020 | 19:04

    Al se zastitnik zalozio za ovaj slucaj da I on opravda enormnu platu ,on trazi od mupa I socijalnog izvestaj e bas ce ga dobiti ,al bitno da je zatrazio ,za par dana niko se vise nece baviti ovim slucajem pa ni on sam ali eto bitno da je on zatrazio I bas ga briga sta ce biti dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA