≫ 

Bogdan je mrtvog brata gurao u kolicima, umotanog u beli čaršaf: Presudu dočekuje u pritvoru

On je uhapšen 20. avgusta prošle godine, kada su policajci primetili kako gura kolica

  • 4
Kuća ubistvo Šabac, brat brata Foto-ilustracija: Telegraf, Shutterstock

Bogdan Gajić (22), jedini osumnjičeni za ubistvo starijeg brata Ignjata (24), koje je pre godinu zaprepastilo ceo Šabac, najverovatnije će u pritvoru dočekati presudu u postupku koji se vodi pred Višim sudom u Šapcu. Okružno javno tužilaštvo u Šapcu je protiv njega 13. februara ove godine podnelo krivičnu prijavu zbog ubistva iz člana 113 Krivičnog zakonika, za koje je moguća zatvorska kazna od 5 do 15 godina.

Gajić je uhapšen u zoru 20. avgusta prošle godine, kada su ga policajci u rutinskoj patroli primetili kako gura kolica u koja je natovario bratovo telo prethodno umotano u beli čaršaf. Posle privođenja u tužilaštvu sud mu je odredio pritvor do 30 dana, koji je više puta produžavalo krivično veće nakon što je podignuta optužnica i sada ga na suđenje sprovode iz šabačkog zatvora.

- Glavni pretres pred krivičnim većem je zakazivan četiri puta, od aprila do jula, a održan je samo jedan u junu mesecu. Novi glavni pretres je zakazan za 4. septembar - saznaje Telegraf.rs.

Usmrtio brata bokserom i nožem?

Tragedija u uglednoj šabačkoj porodici još izvesno vreme, bar do okončanja sudskog procesa, biće u žiži interesovanja javnosti. Od trenutka kada se saznalo za brutalno ubistvo, pa i posle sahrane ubijenog Ignjata na današnji dan prošle godine, u Šapcu je malo onih koji su mogli da govore o ovom zločinu.

Osumnjičeni Bogdan je, navodno, u istrazi izjavio kako je stariji brat svojim ponašanjem izazivao svađe u kući, zlostavljao njega, roditelje i mlađeg brata, a u napadima histerije lupao je sve po kući.

Mapa ubistva u Šapcu, ubistvo Šabac Ilustracija: Nikola Jovanović

Tog dana su ostali sami kod kuće, pa je, kako se sumnja, Bogdan još pre podne bokserom i nožem usmrtio brata i u zoru narednog dana, krenuo u pravcu šume u blizini vodovoda da se otarasi tela.

Problemi u porodici i pre 7 godina

Kako Telegraf.rs saznaje, sedam godina pre zločina, 2012. godine, porodica Gajić prvi put je policiji prijavila da ih Ignjat zlostavlja. U to vreme on je bio srednjoškolac i nije mogao krivično da odgovara.

Međutim, 2016. godine ponovo su prijavili porodično nasilje, ali tužilaštvo nije smatralo da ima elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

Video: 45 jezivih sekundi: Gura kolica u 3 ujutru nakon ubistva Ignjata Gajića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA