≫ 

Držeći se za ruke udavili se pred očima roditelja: Detalji utapanja mališana kod Lazarevca

Reanimacija dečaka trajala je više od sata

  • 33
Jezero Očaga Jezero Očaga / Foto: Wikimedia/Dungodung

Dva dečaka od 5 i 7 godina, dvojica braće, udavila su se danas u jezeru Očaga kod Lazarevca, na oči svojih nesrećnih roditelja.

Braća D.M. (5) i D.M. (7) kupala su se u jezeru, dok su ih posmatrali roditelji. Majka i otac su to vreme provodili u plićaku, igrajući se sa svojim najmlađim detetom, ćerkom.

Šta se tačno desilo, tek će utvrditi istraga. Ipak, u jednom trenu dečaci su praktično držeći se za ruke nestali ispod površine vode i pod vodom su navodno ostali 15 minuta, navodi Blic.

Videvši da ih nema, roditelji su dozvali spasioce. Potonule dečake je iz vode izvukao jedan od mladića koji se zatekao u blizini, piše Blic.

I lekari su stigli na lice mesta.

Reanimacija dečaka trajala je više od sata, ali doktori više ništa nisu mogli da urade. Nešto nakon 15 časova konstatovana je smrt obojice braće.

Policijske ekipe blokirale su ulaz do jezera Očaga. Na jezeru je trenutno u toku uviđaj, a policajci i nadležni tužilac obavili su razgovore kako se roditeljima nastradalih dečaka, tako i sa spasiocima.

Na samom ulazu u kompleks jezera stoji tabla sa upozorenjem da se ne dozvoljava ulaz deci mlađoj od 10 godina bez pratnje roditelja. Jezero ima plićak, ali veoma kratak, Očaga je prosečno duboka šest metara, a voda je zamućena.

Video: Ronioci izvukli telo mladića iz Zlatarskog jezera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    23. avgust 2020 | 17:55

    Joj kakva tragedija. Duše male. Moj drug se utopio i to je bila velika trauma za mene. Imali smo po13g. Kad sam dobila decu uvek namoru sam bila u nekoj panici i nisam odvajala oči od njih. Čim su poodrasli naučili su da plivaju pa i trenirali vaterpolo. Al i dan danas kad su odrasli, a odu na neko plivanje imam neki grč u stomaku. Roditelji četvoro oči otvorite, i naučite decu da plivaju što ranije. Ovo je užasno. 😥

  • Nesa CZ

    23. avgust 2020 | 20:25

    Sada kada se sve tragično završilo, bezvezno je pričati... U jednim drugim novinama sam pročitao kako majka kaže da su spasioci skočili u vodu tek posle sat vremena... A šta ste Vi majko i oče radili tih sat vremena, i kako je moguće da su vam deca bila bez nadzora. Jadna deca

  • Www

    23. avgust 2020 | 20:23

    Da li možda ipak nisu krivi roditelji? Kako da nisu gledali u decu 15minuta? Čime su se zabavljali? Šta su čekali? Ili možda ne umeju da plivaju? Onda nisu smeli ni dolaziti sa troje!!!!! Dece na vodu! Ili su bili roditelji. Pripiti? I na kraju.....od 10 vesti ovde,svakako je prvih DEVET KOBNIH. ZAŠTO?DA LJUDI SKROZ IZGUBE ZIVCE?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA