• 33

Otac petoro dece (30) silovao staricu (89) kod Niša: Tvrdio da su bili u vezi, osuđen je na 7 godina

, Telegraf

Osuđeni muškarac je naveo da je kod nje sekao drva za nadnicu, pa da je ona tada počela da ga poziva da dolazi kod nje noću

  • 33
Radojka S., silovanje

Foto: D. K

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio na 7 godina robije Željka Talipovića (30) iz Gornjeg Brestovca kod Bojnika zbog silovanja komšinice Radojke S. (89). Na taj način potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Leskovcu kojom je Talipović, inače otac petoro maloletne dece, osuđen na ovu kaznu a na koju su se žalili i on i njegov branilac.

Zločin se dogodio 11. avgusta 2018. godine kada je Talipović, iskoristivši to što starica živi sama, upao u njenu kuću i gnusno je napastvovao.

- S obzirom na to da su vrata bila zaključana sa unutrašnje strane, on je u kuću ušao kroz prozor. Starica, koja je iz kreveta gledala televizor ga je zamolila da izađe, ali je on uzeo ključ iz brave kako ne bi mogla da pobegne i napao je.

Nesrećna žena je počela da vrišti, pa joj je jednom rukom zatvorio usta a drugom je udario i odgurnuo na krevet. Zatim je svukao pantalone i legao preko nje. Iako ga je plačući molila da je ne dira, nastojala da ga umilostivi govoreći da može majka da mu bude, silovao ju je a zatim otišao kući da spava. Izmučena žena otišla je do komšije i sa stidom jedva priznala šta joj se desilo, pa je on obavestio policiju koja je silovatelja uhapsila - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Tvrdio da je u vezi sa staricom

Tokom postupka, Talipović nije pokazao kajanje već je negirao krivicu.

- U istrazi je negirao silovanje i tvrdio da je sa staricom bio u vezi 5 meseci. Rekao je da je kod nje sekao drva za nadnicu, pa da je ona tada počela da ga poziva da dolazi kod nje noću te da mu je za seks plaćala po 500 dinara. Na dan kad je napao, kako je objasnio, bio je na svadbi kod strica, gde je popio dva piva, a posle toga u seoskoj prodavnici još tri boce istog pića.

Radojka S., silovanje

Radojka S., Foto: D. K

Zatim je, kako je kazao, otišao do njene kuće, otvorio vrata ključem koji je visio na dovratku te legao pored nje u krevet dok je spavala. Imali su dobrovoljni seksualni odnos, ali joj je on kazao da je to poslednji put. Baka je, kako je optužio, tada zapretila da će ga prijaviti policiji ako sa njom prekine. Na polasku mu je dala 400 dinara, nakon čega je otišao kući.

Menjao iskaz

Međutim, na glavnom pretresu je promenio iskaz i pred sudom tvrdio da sa njom nije imao seksualne odnose već da je za nju obavljao povremene poslove, kako kažu naši sagovornici.

Sud je smatrao da je njegova odbrana smišljena kako bi izbegao odgovornost dok je iskaz žrtve ocenio kao verodostojan. Takođe, uzeto je u obzir da je na opušku cigarete pronađene na terasi staričine kuće otkriven njegov DNK, te da je medicinskim pregledom ustanovljeno da je tokom napada dobila povrede.

Prilikom odmeravanja kazne, sud je uzeo u obzir da je Željko i ranije osuđivan a otežavajuća okolnost bila je i to što je napadnuta starija osoba. Ipak, bio je stava da ima i olakšavajućih elemenata kao to što je otac petoro dece te da je loših imovinskih prilika.

Video: Aleksandra Karimanović: Malčanski berberin je bez duše

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvija

    Petoro dece,30 mu godina,mlad ali hoce da proba i starije pa nije vazno kako,silovati stariju zenu ,majka,baka mu moze bitiU zatvoru ce razmisljati ko cemu zenu sa petoro dece izdrzavati,,

  • L

    Boze me sacuvaj

  • Ratislav

    Da je ovo moja baba, znam sta bih mu uradio!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima