Sahranjena braća koja su se utopila u jezeru Očaga: "Otišli su zagrljeni, nema moje dečice"

Braća Dragiša (7) i Danijel Metić (5) su se kupala u jezeru i udaljila se od obale, pa iako nisu bili u dubokoj vodi, potonuli su

  • 2
Beli sanduk, kovčeg Foto: Shutterstock

Braća Dragiša (7) i Danijel (5) Metić, koja su se utopila u nedelju u jezeru Očaga, sahranjeni su danas na groblju u Velikim Crljenima. 

Kako navode rođaci njihove majke Dragane, ona je na dan sahrane konstantno pod lekovima za smirenje.

Tragedija koja je Lazarevac zavila u crno dogodila se 23. avgusta oko 15 sati, kada su dečaci sa sestrom A. (2), majkom i očuhom Kristijanom otišli na jezero.

Velika tuga i žalost dok je povorka išla prema grobnim mestima, prijatelji porodice su nosili kovčege, a na čelu povorke bila su dva bela krsta sa istim cvećem za ispraćaj, za obojicu, piše Srbija danas. Sem plača majke ništa se drugo nije čulo, apsolutni muk i tišina koja slama srca.

- Ko će ujutru da me budi sada, nema moje dečice, da ih ljubi mama... - kroz jauk i plač govorila je nesrećna majka nad sanducima svoje dece. - Ubiću se, ostaje bolna rana, otišli su zagrljeni, jedan nije hteo da pusti drugog - jecala je majka.

Čuo se plač prijatelja i porodice koji su došli da isprate dvojicu nesrećnih mališana.

Braća Dragiša (7) i Danijel Metić (5) su se kupala u jezeru i udaljila se od obale, pa iako nisu bili u dubokoj vodi, potonuli su. Majka i očuh, čim su videli da dece nema na površini, počeli su da kukaju i dozivaju pomoć.

Spasioci Sportsko-rekreativnog centra "Kolubara" su reagovali i počeli potragu za mališanima, a priključili su im se i drugi kupači.

Dečaci su pronađeni blizu mesta gde su se i kupali, izvučeni su na obalu, gde su lekari Hitne pomoći više od sat pokušavali da ih reanimiraju, ali na žalost nisu uspeli.

Dragana Metić, rekla je ranije danas da je sve spremila kako bi decu dostojanstveno ispratila na put bez povratka. Kako je navela majka ovih nesrećnih dečaka, za večni ispraćaj spakovala je sve što su voleli. Dragiši je obučeno odelo koje su pripremili za polazak u prvi razred osnovne škole, dok je očuh kupio i spakovao sve što su voleli da jedu i piju.

- Najviše su voleli "smoki" i čips, bez toga nisam smeo kući da se vratim s posla. I sada, za ovaj poslednji njihov put, kupio sam im omiljene grickalice - rekao je očuh Kristijan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mišo

    26. avgust 2020 | 15:38

    Tuga do neba ne daj bože nikome da se to desi sirota deca

  • 011

    26. avgust 2020 | 15:15

    Sta tu covek moze da komentarise nedaj boze ni najvecem nepijatelju deca da ti idu kao razbijena casa porodici zeljim da im bog da snage.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA