≫ 

Detalji nesreće u fabrici: Nišliju ubila presa od 6 tona, sekli je da bi izvukli njegovo telo

B. M. (45)je oženjen, i ima dvoje dece, u istoj fabrici radi i njegova supruga

  • 3
Bojan Miljković Foto: Facebook/B.M.

Na Nišliju B.M. (45), koji je sinoć poginuo u fabrici „Džonson Elektrik“ u Nišu, pala je presa težine šest tona, dok su je on i njegove kolege postavljale na za to namenjeno mesto u fabričkoj hali.

Kako saznajemo, radi se o masivnoj presi za izradu delova od lima, a pokojni radnik zajedno sa nekoliko svojih kolega, trebalo je da je postavi kraj drugih mašina koje su stajale u istom redu.

- Oni su premeštali mašinu koja je zbog težine, pomerana sistemom točkića i greda, podmetnutih pod nju. Međutim, dok su je gurali, došlo je do pomeranja neke pločice ispod prese, usled čega je usledilo njeno iskliznuće. Presa je pala, ostali radnici su uspeli da se izmaknuli ali ne i B. M., koji je ostao ispod nje. Vatrogasci su morali da je seku da bi izvukli njegovo telo - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

U fabrici u kojoj je došlo do nesreće nisu želeli da komentarišu smrt radnika, bar dok nadležni organi ne kažu svoje.

Prijatelji poginulog čoveka od sinoć na njegovom FB profilu ostavljaju potresne poruke.

Bojan Miljković Nišlija B. M. na kojeg je pala presa Foto: Facebook/B.M.

- Počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju! Prijatelju, neka ti je laka zemlja! Brate moj, neka ti je laka zemlja, bila je čast poznavati te i raditi sa tobom! – samo su neke od njih.

Kako saznajemo, od njegovih komšija, B. M. je jedinac a za sobom je ostavio suprugu i dvoje dece.

- Zajedno smo išli u školu i deca nam se druže, mnogo sam pogođen tragedijom. Mnogo je dobar čovek bio, dugo je radio u toj fabrici, koliko znam, bio je zadužen za održavanje mašina. I supruga mu tamo radi, šteta i za njega i za njegovu porodicu, veliki gubitak zaista – rekao je ovaj čovek.

Policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva obavila uviđaj u fabrici a očekuje se da Inspekcija rada sačini izveštaj nakon čega će se znati ko je odgovoran za smrt radnika.

Video: Odneto telo nastradalog radnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rudnik

    27. avgust 2020 | 12:10

    Radili mimo propisa jer su bahati pretpostavljeni sefovi rekli, hitno je. Tako se radi godinama. Radnici su potrosna roba, i pod stalnim su pritiskom, tenzija non stop.

  • HD

    27. avgust 2020 | 10:53

    Nije umeo ni dobro da se pazi,koliko je neki drugi kriv,kriv je i on sam.

  • dtt

    29. avgust 2020 | 13:09

    presu od 6 tona pomeras na gredicama i tockicima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA