Pijani mladić iz Požarevca napravio omču od gajtana i pokušao da se obesi: Spaslo ga dete (6)

Dečak je ugledao komšiju samoubicu, otrčao da pozove oca, a posle toga, kad mu je tata rekao, pozvao telefonom Hitnu pomoć

  • 12
Samoubistvo, depresija, vešanje Foto ilustracija: Pixabay

U Požarevcu se u sredu popodne odigravala prava drama, kada je Marko N. (36) pokušao da izvrši samoubistvo vešanjem. On je u nervnom rastrojstvu, pod uticajen alkohola i veće količine sedativa, od gajtana napravio omču koju je obavio sebi oko vrata, a drugi kraj zavezao za granu drveta. Sve se dešavalo u Ulici Draže Markovića.

– Nakon toga skočio je sa stolice i njegovo telo se zanjihalo obešeno o granu. Taj čin bešenja video je Markov šestogodišnji komšija koji je odmah otrčao u svoje dvorišta i o tome šta je video obavestio svoga oca Predraga J. Čim je čuo šta se desilo Predrag je otrčao u komšijino dvorište i videvši Markovo telo kako se njiše obešeno o granu, odmah uhvatio Marka za noge i njegovo čitavo telo podigao sebi na ramena. Na taj način olabavio je pritisak omče na Markov vrat i, kako se kasnije ispostavilo spasao mu život – saznaje nezvanično TPKNEWS i i dodaje da, dok je držao Marka na ramenima Predrag je pozvao svog oca Srđana da mu pomogne da ga skinu sa grane.

Komšija započeo reanimaciju

Njih dvojica su brzo odvezali gajtan sa grane i omču sa Markovog vrata. Položili su Marka na zemlju i pošto nije disao Predrag je počeo da ga reanimira davajući mu veštačko disanje i na taj način uspeo da ga povrati.

Mali Marko pozvao Hitnu pomoć

U toku Markove reanimacije Predrag je rekao svom sinčiću da pozove hitnu pomoć. Dete je to učinilo i usplahiranim glasom reklo hitnoj šta se desilo. Srećom, dežurni dispečer shvativši ozbiljnost poruke uspeo je da od deteta sazna adresu događaja, pa je odmah obavestio ekipu hitne o čemu se radi. Oni su u rekordnom vremenu, za dva-tri minuta stigli na mesto događaja i preuzeli brigu o nesrećnem mladiću.

Muškarac je u nesvesnom stanju primljen na urgentno odeljenje, saznaje TPKNEWS u bolnici. Nakon ukazane pomoći mladić je u komatoznom stanju pregledan skenerom, gde je utvrđeno da nema težih posledica i da mu je samo vratna hrskavica blago istegnuta. Prema rečima lekara Marko N. se tokom noći probudio i u svesnom stanju prebačen je na odeljenje psihijatrije na dalji tretman. Analizom krvi utvrđeno je da je u sebi imao veću količinu alkohohola, kao i psihoaktivne supstance iz sedativa.

Spletom srećnih okolnosti i blagovremenom reakcijom Markovih komšija, Predraga i Srđana, ali i dečaka, spašen je jedan mladi život, te se može reći da su svi oni postali heroji dana u Požarevcu, a možda i u čitavoj Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    27. avgust 2020 | 14:31

    BRAVO MALI! BIĆE OD TEBE ČOVEK!

  • BG

    27. avgust 2020 | 15:05

    Bravo maleni hrabri i pametni dečače. Vidi se vaspitanje i trud tvojih roditelja. Živi bili

  • Jln

    27. avgust 2020 | 14:45

    Zaključujem da je ovo dijete veoma inteligentno, ne bi to svi uradili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA