Beograđanin utajio porez od 130 miliona dinara: Zaradio na tunjevini i sardini

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati

  • 0
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Odgovornom licu privrednog društva iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo poreske utaje u iznosu od oko 130 miliona dinara određena je mera zadržavanja od 48 sati, saopštila je danas Poreska uprava.

Do hapšenja došlo je tokom zajedničke akcije inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.

Kako je saopšteno, osumnjičeni je od oktobra 2017. do jula 2019. godine u dogovoru sa 16 odgovornih lica u različitim privrednim subjektima primao račune neistinite sadržine o navodno izvršenom prometu dobara - konzervirane tunjevine, sardina i sično, i usluga u ukupnoj vrednosti od 507,2 miliona dinara.

- U predmetnim računima iskazan je prethodni PDV u ukupnom iznosu od 84.539.323,00 dinara, a koji je prikazan u podnetim PDV prijavama. Na taj način je neosnovano umanjena poreska obaveza za navedeni iznos - saopštila je Poreska uprava.

Isto odgovorno lice osumnjičeno je i da sa poslovnog računa privrednog društva neosnovano izvršilo isplate na račune 11 pravnih lica u Kini, Indoneziji, Maroku, Tunisu i Kipru u ukupnom iznosu od 254,8 miliona dinara, jer prometa dobara i usluga nije bilo. Dodatno, nije obračunat niti plaćen porez na dohodak građana u ukupnom iznosu od 44, 9 miliona dinara.

Uz krivičnu prijavu to odgovorno lice privedeno Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštila je Poreska uprava.

Video: Romana za Telegraf.rs: Istina o mom hapšenju će vas skupo koštati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA