Počelo suđenje Tocilu iz Mladenovca: Rekao samo jednu rečenicu, "propevao" drugi okrivljeni

oOva grupa je uhapšena u novembru 2019. godine kada je policija od njih zaplenila 77 kilograma heroina i 200 grama kokaina

  • 4
Mladen Novaković Tocilo, Droga, heroin, hapšenje Foto: MUP

Mladen Novaković Tocilo iz Amerića kod Mladenovca, optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila švercom kokaina i heroina, odbio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da iznosi odbranu, ali je kratko rekao da nije kriv i da ne želi ni da odgovara na bilo kakva pitanja, piše Kurir.

- Poštovani sudija i članovi veća, iskoristiću svoje zakonsko pravo da se branim ćutanjem - bilo je sve što je Novaković rekao danas u sudnici.

Jedini koji je danas pred sudom odlučio da detaljno govorio o švercu droge bio je optuženi Velibor Cvetkov koji je na početku izlaganja, obraćajući se veću izjavio da je čitav život radio pošteno i da "kriminal nije njegova opcija".

Mladen Novaković Tocilo, Droga, heroin, hapšenje Mladen Novaković Tocilo, Foto: MUP

Ipak, priznao je da je prevozio pakete iz Niša u Mladenovac u kojima je tvrdio da ne zna šta je bilo, i prepoznao Tocila kao čoveka "sličnog onom kom je predavao pakete na naplatnoj rampi u Mladenovcu".

Čista srca, obraza i noktiju

- Žao mi je što sam ovde. Stojim čista srca, obraza, ruku, pa čak i noktiju. Trunke umešanosti moje u ovome nema. Ni u jednom trenutku nisam znao da se radi o nečemu strašnom. Nisam znao ni da je u paketima koje sam prevozio nešto strašno. Nikada nisam i neću smatrati da sam član nekakve grupe, naročito ne ovakve kakvu opisuje tužilac - kazao je Cvetkov, koji je optužen da je prevozio kokain i heroin iz rodnog Niša u Mladenovac.

Cvetkov je opisao svoj "posao", tvrdeći da Tocila nije poznavao niti primao bilo kakva naređenja od njega.

- On je za mene "iks" u matematičkoj jednačini - rekao je Cvetkov navodeći da je u posao ušao kao "muva bez glave", jer je pozajmio 2.000 evra na kamatu od čoveka iz Niša, čije ime nije želeo da otkrije.

- Novac me je naterao da uđem u ovu priču. Čovek koji mi je pozajmio novac bio je siguran da ću da mu ih vratim. Znao je za moje probleme, da mi je sin u zatvoru - ispričao je on tvrdeći da nije imao novca da vrati, ali da mu je taj čovek ponudio da mu preveze nekoliko tura paketa do Mladenovca i ponudio mu za to 150 evra po turi.

- Kada sam prvi put krenuo za Mladenovac, čovek iz Niša mi je dao paket veličine sudsko-advokatskog rokovNika. Rekao mi je da će me, kada prođem naplatnu rampu, čekati jedan čovek. Pitao sam ga kako ću ga prepoznati, a on mi je rekao "ne brini, prepoznaće on tebe". Kada sam stigao, čovek iz auta mi je mahnuo, izašao i ja sam krenuo za njim. Posle izvesnog vremena skrenuli smo u neku šumu. Ušao sam u nju s velikim strahom. Predao sam mu paket i na isti način sve uradio još pet puta - ispričao je Cvetkov.

- Znate li ko je čovek kojem ste predali paket? Ima li ga ovde u sudnici? - pitao ga je sudija Vadimir Duruz.

- Želim da budem iskren, precizan, da ne pogrešim. On mi je najsličniji tom liku - kazao je Cvetkov i rukom pokazao na prvookrivljenog Novakovića.

77 kilograma heroina

Podsetimo, ova grupa je uhapšena u novembru 2019. godine kada je policija od njih zaplenila 77 kilograma heroina i 200 grama kokaina.

Pronađeni heroin je bio sakriven u specijalno napravljenim burićima zakopanima i prekrivenima zemljom.

Pored Novakovića, optuženi su i Saša Nikolić (39) i Velibor Cvetanov (55).

Vrednost narkotika koja je tada pronadena kod njega procenjena je na pet miliona evra.

Video: Spektakularno hapšenje muškarca kod kojeg je pronađeno 77 kilograma heroina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA