≫ 

Malčanski berberin u sud opet ušao skriven, majka devojčice bez reči: Ispitani lekari i veštak

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim

  • 40

Ispitivanjem lekara Kliničkog centra, koji su prvi zbrinuli žrtvu, danas je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) optuženom za stravično zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice. Takođe, kako je saopšteno iz ove pravosudne institucije, tokom dokaznog postupka iskaz je dao i veštak psiholog koji je postupao kao član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila psihijatrijsko veštačenje Jovanovića.

Jovanović je ponovo doveden u sudsku zgradu neposredno pre početka suđenja a zatim uveden na ulaz koji nije predviđen za optuženike, već je njemu ova privilegija data kako bi izbegao kamere novinara. Suđenje je zbog zaštite interesa maloletne žrtve zatvoreno za javnost, a novinarima zabranjen ulaz u sudsku zgradu.

Šta se dešavalo iza zatvorenih vrata sudnice obično bi, bar delimično, otkrivali roditelji žrtve Aleksandra i Robert.

aleksandra karimanovic, sudjenje malcanskom berberinu Devojčicina majka Aleksandra Foto: D. K.

Međutim, otac devojčice danas nije bio na suđenju a majka je prvi put odbila da razgovara sa novinarima. Razlog za to bi mogao biti i to što je iz usta kompetentnih stručnjaka, danas prvi put imala priliku, da detaljno sazna kako je zloglasni Malčanski berberin, tako nazvan zbog navike da šiša decu pre nego što ih napadne, mučio njenu ćerkicu.

Naime, devojčica je u nišku bolnicu stigla 29. decembra prošle godine, nakon što je devet dana bila u rukama zlostavljača a čitav tim lekara uključio se u zbrinjavanje njenih povreda. Ona je pronađena u jednoj kući u selu Pasjača, ali je Jovanović uspeo da umakne policiji i nastavi da se skriva do 5. januara ove godine kada je uhapšen u rodnom selu Malča, na tamošnjem groblju.

Iskaz pred sudom dao je i psiholog zatvorske bolnice, nakon što su to na prethodnim glavnim pretresima učinile i njegove kolege psihijatrijske struke.

Svima je u zadatak stavljeno da veštače Jovanovićevu uračunljivost, jer od njihovog nalaza zavisi da li će završiti možda i na doživotnoj robiji ili će otići na psihijatrijsko lečenje, ako se ustanovi da prilikom napada na devojčicu nije bio pri čistoj svesti.

Iako se Malčanski berberin svesrdno trudi da obori nalaze veštaka date u istrazi, te da izbegne najtežu kaznu, za sada ništa ne ukazuje da bi mogao da dokaže da nije znao šta radi, što bi ga spasilo robijanja.

Da su veštaci ostali pri stavu da je Jovanović potpuno uračunljiv, pa samim tim da nema osnova za ublažavanje njegove krivične odgovornosti, ranije je potvrdila i majka maloletnice.

- Utvrđeno je da je uračunljiv, iako on pokušava da se prikaže drugačije. Stalno traži neka prava, nisam više mogla da ga slušam, nisam bila u stanju. Pola sam čula, pola nisam... Šta da kažem o takvom čoveku osim da je bez duše – kazala je nakon prethodnog glavnog pretresa Aleksandra.

Jovanović je iza rešetaka već proveo 22 godine, jer je već dva puta osuđivan zbog silovanja dece.

Nastavak suđenja zakazan je za 16. septembar, saopštio je Viši sud, ali nije precizirao koje će se dokazne radnje tada preduzeti.

Video: Aleksandra Karimanović: Malčanski berberin je bez duše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinovac

    2. septembar 2020 | 11:23

    Kakvo crno sudjenje ljudi bre!Zna se koju kaznu treba da dobije a to je dozivotna bez prava pomilovanja i to bez sudjenja ili ga pustite za 10 15 god i neka opet neko dete nastrada

  • Pa da..

    2. septembar 2020 | 11:31

    Ja bi sad osudio onog sudiju što mu i ranije dao malu kaznu..a i tog sad ako dobije malu kaznu..osuditi sudiju za dela koja ovaj zlotvor napravi..

  • Lela 2

    2. septembar 2020 | 11:16

    Kakvo sudjene bre?! Ovom manijaku dozivotna sleduje !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA