Turska porodica spavala na parkingu u Nišu, a onda im je iz "mečke" ukradeno 3.000 evra i nakit

Postoji sumnja da iza ovog događaja stoji organizovana grupa, koja deluje duž srpskih auto-puteva

  • 4
krađa auta, krađa automobila Ukradeno 3.000 evra i zlatan nakit Pixabay.com

Turskoj porodici, koja je na putu iz Evrope do domovine, odlučila da predahne na parkingu kod hotela iz vozila je ukradeno tri hiljade evra i zlatan nakit. Oni su zaspali u svom "mercedesu" koji nisu zaključali, ne sluteći da ih vrebaju lopovi. Tek kada su se probudili shvatili su da su opljačkani i krađu prijavili policiji.

Kako saznajemo, do pljačke je došlo 29. avgusta oko 2.30 sati, kada su Turci umesto da noć provedu u sigurnosti hotela, odlučili su da odspavaju u automobilu.

Prijatelj sa kojim su putovali ih je upozorio da su im desna vrata automobila otvorena. Ubrzo su primetili da im nedostaje ženska torba u kojoj su osim novca i nakita bile kreditne kartice supružnika.

Odmah su se obratili niškoj policiji koja intenzivno traga za nepoznatim izvršiocima koji se sumnjiče za tešku krađu na drzak i bezobziran način - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Postoji sumnja da iza ovog događaja stoji organizovana grupa, koja deluje duž srpskih auto-puteva.

Iz tog razloga, apeluje se prvenstveno na strance, da pokažu oprez, te da obavezno zaključavaju vozila, ako odluče da u njima naprave predah od vožnje.

Prethodnih godina ovakvih krađa je bilo značajno više, ali je zahvaljujući patrolama koje su krstarile srpskim drumovima, ova vrsta kriminaliteta suzbijena pa su pljačke stranaca svedene na pojedinačne incidente.

Video: Ovako vas mogu pokrasti na pumpi: Sklonite dragocenosti, zaključajte vrata i ponesite ključ

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA