≫ 

Advokate udario službenik katastra, završili u Urgentnom, jedan ostao bez svesti

Dragoslava Ljubičanovića i Stefana Stojkova, je nakon rasprave oko ulaska u katastar na zakazani termin, obojicu udario službenik katastra

  • 9
Tuča, pesnica, napad Foto-ilustracija: Shutterstock

Advokati Dragoslav Ljubičanović i Stefan Stojkov napadnuti su danas u katastru u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, odakle su zbog zadobijenih povreda prebačeni u Urgentni centar.

Njih je nakon rasprave oko ulaska u katastar na zakazani termin obojicu udario službenik katastra, a Ljubičanović, koji je inače sekretar Advokatske komore Beograd, od udarca je izgubio svest.

Oba advokata su na lekarskom pregledu u Urgentnom centru, a ovim povodom reagovao je i predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac.

- Odmah po dobijanju pisanog dopisa o ovom događaju od kolega, AKS će zahtevati od katastra objašnjenje u vezi sa svim okolnostima ovog napada na naše kolege, koje su završile u Urgentnom centru - rekao je Gostiljac.

Udruženje sudija i tužilaca traži hitnu reakciju nadležnih

Udruženje sudija i tužilaca Srbije osudilo je napad na advokate u Katastru na Novom Beogradu i zatražilo hitnu reakciju nadležnih organa.

- Najoštrije osuđujemo kao bezuman čin nasilja službenika katastra na Novom Beogradu prema kolegi Dragoslavu Ljubičanoviću, sekretaru Advokatske komore Beograd - navodi u saopštenju ovo strukovno udruženje.

Ističe se da nasilničko ponašanje pojedinaca i upotreba fizičke sile, kao način za rešavanje problema, nikada nije i neće biti prihvatljiva u savremenom društvu, te da je jako važno da se na odgovarajući način sankcionišu i da pravosuđe zaštiti građane od onih koji se odluče da sami dele pravdu.

UST očekuje maksimalne sankcije koje će sprečiti svako dalje nasilje, odnosno ostvariti svrhu generalne prevencije.

O napadu su obavešteni policija i tužilaštvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    4. septembar 2020 | 18:12

    Advoktii-naJgori ljudi!

  • Raspad sistema u katastru

    4. septembar 2020 | 19:19

    Zaposleni u katastru,ne rade,cast izuzetcima, a sada jos i primenjuju fizicku silu. Evo dve godine cekam da mi isprave greke koji su sami nspravili. Da li je to normalno?

  • Pravednik

    4. septembar 2020 | 18:23

    Državni službenik umlatio dva advokata. 😅😂🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA