≫ 

Potresno svedočenje na sudu supruge ubijenog Nišlije: Kćerkica je sve gledala sa prozora

Za Radojkovićevu smrt optužen je Nišlija Darko Mitić (34) koji se tereti da ga je lišio života iz bezobzirne osvete jer mu je Miloš 28. juna 2019. godine, na dan svadbe, zapalio vozilo

  • 9
Miloš R. ubijeni iz Niša Ubijeni Miloš Foto: Facebook

- Imam 28 godina a moj život je strašan, suprug mi je ubijen, sama podižem dvoje male dece. Moja ćerkica ima samo četiri i po godine, a neophodna joj je podrška psihologa jer trpi traume zbog očeve smrti, koju je najverovatnije videla. Moj sinčić se rodio nakon što mi je muž ubijen, tri nedelje pre termina, baš na njegov rođendan, kao da mi je na taj način poručio da je na neki način sa nama – govorila je danas pred Višim sudom u Nišu Miljana Ivanović, vanbračna supruga Miloša Radojkovića (25) koji je 20. novembra prošle godine ubijen ispred kuće u kojoj je živeo u niškom naselju Beverli Hils.

Za Radojkovićevu smrt optužen je Nišlija Darko Mitić (34) koji se tereti da ga je lišio života iz bezobzirne osvete jer mu je Miloš 28. juna 2019. godine, na dan svadbe, zapalio vozilo. Kako se pretpostavlja, paljevina je naručena jer u to vreme njih dvojica nisu bili u zavadi. Prema navodima optužbe, Mitić je u svoju žrtvu ispalio čak dvanaest metaka od kojih ga je pogodilo deset, pa ukoliko bude osuđen, preti mu kazna do 40 godina robije koliko je propisano za teško ubistvo za koje se tereti.

Radojkovićeva supruga Miljana svedočila je o njegovim poslednjim trenucima.

- Oko 17 sati je ušao u kuću, uneo namirnice pa se vratio da ugasi motor. Ćerkica je krenula za njim, ali joj je on kazao da se vrati jer je bila bosa. Gledala ga je sa prozora dok je bio u dvorištu, zato sumnjam da je videla kako je ubijen što bi objasnilo njeno ponašanje nakon ovog događaja. Minut kasnije čula sam pucanj, mislila sam da su pala garazna vrata. Dete je počelo da vrišti a čula sam Miloša kako nekome govori : - Šta ti je, šta ti je... j....sam ti mater ! Zatim je počeo da me doziva... Istrčala sam i zatekla ga u garaži kako leži na stomaku. Mislila sam da je u nesvesti, merila sam mu puls i držala ga za glavu, a zatim utrčala u kuću i pozvala Hitnu pomoć.

Međutim, on je već bio mrtav kada su stigli – opisala je tragediju ožalošćena udovica.

- Objasnila je da su ona i njen suprug bili prijatelji sa optuženim Darkom i njegovom devojkom do 3. marta 2018. godine kada je od nje saznala da su njih dvojica zahladili odnose.

- Kada je Miloš uhapšen, nisam ni znala zašto, Darko me je zvao i kazao : - Zašto mi zapali auto, zapamtićete vi mene, na šta ovo liči – rekla je Miljana.

Darko Mitić je najpre insistirao da se glavni pretres odloži jer, kako je rekao, nije mogao da ostvari neposredan kontakt sa svojim braniocem, s obzirom na restriktivne mere u pritvorskoj jedinici niškog KPZ, zbog epidemije korone. Nakon što je njegov i predlog njegovih branilaca odbijen, kratko je kazao da negira krivicu.

 - Nisam kriv, ja sam u najgoroj situaciji, dokazi protiv mene su podmetnuti, sva prava su mi uskraćena – kazao je Mitić.

Advokat Zora Dobričanin, jedan od tri koji ga brane, insistirala je da se tokom dokaznog postupka pribavi elektroferogram u elektronskom obliku, jer je dovela u pitanju validnost rezultata DNK analize koji njenog klijenta stavljaju na mesto zločina. Takođe, ona je sudu priložila kopiju skrinšota sa društvenih mreža na kojem je navodno Miljana Ivanović sa niškim policijskim službenicima, ali nije objasnila na koji način bi ovaj dokument bio u funkciji odbrane Darka Mitića. Takođe, ona je insistirala da se Miljana Ivanović ponovo sasluša kada na suđenje dođe advokat Milan Petrović, takođe Mitićev branilac, koji je danas bio na sudu u Crnoj Gori.

Miljanin punomoćnik Saša Knežević se tome usprotivio smatrajući da se na taj način maltretira žena koja je već veoma pogođena posledicama zločina,

ali je ona iako je tokom većeg dela suđenja plakala, pristala da bi se rasvetlile sve činjenice.

Darko se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja jer je svoju žrtvu upucao pištoljem „CZ 99“ za koji nije imao dozvolu.

Suđenje će biti nastavljeno 2. oktobra kada će Miljan biti ponovo saslušana ali će iskaz dati i policijski službenici koji su učestvovali u istrazi Miloševog ubistva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    7. septembar 2020 | 15:04

    Nevin čovek, a angažovao 3 najskuplja advokata u državi i svo troje nije upoznato sa optužnicom,

  • Laki

    7. septembar 2020 | 15:22

    Da rade tuzilastvo i policiji ne bi doslo do ovoga,da su ovog syrpali u zatvor zbog paljenja autombila bio bi ziv i pravda zadovoljena,a ovko ja sam neko i mogu radim sta hocu....

  • Iwan

    7. septembar 2020 | 19:52

    O tome je trebalo da razmišlja pre nego što se udala za bitangu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA