≫ 

Počinje ponovljeno suđenje za pokušaj ubistva Beka: Biće zatvoreno za javnost

Pripremno ročište biće održano u četvrtak

  • 0
Milan Beko Printskrin: Youtube/B92

Početak ponovljenog suđenja Aleksandru Zdravkoviću, optuženom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine zakazan je za četvrtak, 10. septembar, pred Višim sudom u Beogradu.

Tog dana treba da se održi pripremno ročište koje će biti zatvoreno za javnost, nakon čega će sud zakazati početak glavnog pretresa, koji se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu.

Apelacioni sud je u julu ukinuo osuđujuću presudu Zdravkoviću i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu kućni pritvor.

Isto odlukom Apelacionog suda u julu je Maja Adrovac pravosnažno oslobođena od optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, jer nije dokazano da je izvršila krivično delo.

Kada je u pitanju Zdravković, koji je ukinutom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora, Apelacioni sud, između ostalog, smatra da prvostepeni sud svoje zaključke nije temeljio na nesumnjivim i pouzdanim dokazima, već na pretpostavkama, zbog čega je naložio ponavljanje suđenja.

Zdravković je optužen da je pokušao da ubije Beka u saizvršilaštvu sa NN licem koje mu je javljalo kretanje Bekovih kola.

Tereti se za krivično delo teško oubistvo u pokušaju.

Na Beka pucano kada se vraćao kući s posla 

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš.

Zdravković je optužen da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Zakon, suđenje, čekić, ilustracija Foto: Pixabay

Beko je tokom svedočenja rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Kod Maje Adrovac u stanu, koja je bila uhapšena u julu 2015., nađeni su meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to nije potvrdilo njenu krivicu.

Ona je i posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, mada je ta presuda bila ukinuta i po odluci Apelacionog suda suđenje joj je ponovljeno u zajedničkom postupku sa Zdravkovićem koji je uhapšen u međuvremenu.

Zdravković je bio u pritvoru je od hapšenja u julu 2016. godine do jula ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA