≫ 

Majka Stanislave iz Zrenjanina, osumnjičene da je ubila muža noževima: Zaista ne znam šta se desilo

Nikome nije jasno zašto je Stanislava, zvana Seka, potegla nož na muža

  • 4
Stanislava Bandulj ubila muza Branislava Ubistvo Zrenjanin, Ulica Heroja Pinkija 19 Printskrin: Google maps

Stanislava M. (41) uhapšena je juče ujutro zbog sumnje da je nožem na smrt izbola supruga Branislava (39) ispred njihove kuće u Ulici heroja Pinkija 19, u zrenjaninskom naselju Bagljaš. Komšije ovog para su nakon tragedije u šoku zbog horora koji se odigrao ispred njihove kuće, a oglasila se i majka koja je kazala da ne zna šta je prehodilo ubistvu.

Šta je bio "okidač" da Stanislava potegne nože na dve godine mlađeg muža, i to pred šestogodišnjom ćerkicom M. M, biće utvrđeno u istrazi. Ono što je za sada poznato da ni Stanislava, zvana Seka, ni njen muž nisu prijavljivali porodično nasilje.

U razgovoru za Blic komšije i poznanici Branislava i Stanislave imali su samo reči hvale za ovaj par, a njihov zajednički život opisali su kao miran, tako da im je svima nejasno zbog čega je došlo do tragedije.

Ružnu reč o supružnicima nemaju ni o Jarkovcu, selu nadomak Sečnja, gde je Stanislava odrasla, i gde je skoro svaki vikend provodila sa suprugom i ćerkicom kod svojih roditelja.

- Često su dolazili u Jarkovac. Viđali smo ih kako šetaju ćerkicu, voze bicikle. Sve u svemu delovali su kao srećna porodica. I prošli vikend su bili tu. Dimilo se iz dvorišta pa pretpostavljamo da su pravili roštilj. Njihova kola smo videli i u ponedeljak, uveče su krenuli za Zrenjanin. Šta se desilo kada su stigli kući, samo njih dvoje znaju - kažu meštani Jarkovca.

O Stanislavi, poznatijoj kao Seka, imaju samo reči hvale, kao i o njenom suprugu Branislavu.

- Seka je završila informatiku i predavala je u osnovnim školama u Jarkovcu i Sečnju. I brat joj je prosvetni radnik. Poslednjih godina predavala je u Zrenjaninu i tamo je živela u svom stanu. Udala se za Baneta, koji je rodom iz Zrenjanina i zajedno su kupili plac, sazidali kuću. Dobili su ćerkicu, skućili se. Imali su i novca. On je bio programer, ali je i ona radila od kuće za neku stranu firmu. Pare nisu bile problem za njih - dodaju naši sagovornici.

Bane je, bar na prvi pogled, bio muž i zet "za poželeti".

- Kulturan, obrazovan, dobar. Donosio je kompjuter ovde i iz Jarkovca radio. Pomagao je oko bašte njenim roditeljima, nije se libio da uzme kosilicu i pokosi travu - navode meštani Jarkovca.

Malo verovatno da je imao drugu

Upravo iz svih tih razloga nije im jasno zašto je Seka potegla nož na muža.

- Obrazovani, situirani, finansijski nezavisni. Imaju ćerkicu. Zaista ne znamo šta nije štimalo među njima. Ako je možda pomislila da Bane ima neku drugu, to je malo verovatno jer je stalno bio sa njom i ćerkicom. Šta će sada biti sa njihovom ćerkicom? Da li će je preuzeti Sekin ili Banetov brat. U svakom slučaju dete je ostalo bez oba roditelja - konstatuju komšije i dodaju da njima nije poznato da je Stanislava ikada imala nekih psihičkih problema, bar to se nije videlo u njenom ponašanju u javnosti.

Reporteri "Blica" stupili su u kontakt i sa Stanislavinom majkom koja je jedva smogla snage da kaže da ne zna šta je prethodilo ubistvu.

- Zaista ne znam šta se desilo. Nemojte da me pitate, Stanislava je moja ćerka - kazala je kratko Merima, majka osumnjičene Stanislave, dok se iza nje čulo plakanje.

Meštani Jarkovca naveli su da su Merima i Stevan, Sekin otac koji je nepokretan, često čuvali njenu ćerkicu i da su roditelji devojčicu ostavljali nekoliko dana kod bake i deke u selu.

Kako je ispričao komšija ovog para Miša Kondić, oko 7.30 je čuo svađu iz Branislavove kuće, a zatim je, čuvši da se spominje i nož, istrčao u dvorište.

- Čuo sam Branislava kako govori: "Nemoj Stanislava, nemoj zbog M.", to je njihovo dete. Dete je plakalo a onda se čulo da se spominje nož, tada sam istrčao napolje i video njega kako beži u komšijsko dvorište i nju kako ga juri - prepričava dramu za "Blic" komšija.

Izbola ga još dok je spavao? 

- Preskočio je u komšijsko dvorište gde su ostali krvavi tragovi, izašao na kapiju i krenuo ka ćošku ulice. Ali, tu ga je ona sustigla držeći u rukama dva velika noža. Tada ga je ubola u grudi i glavu, mislim da ga je tim ubodima dokrajčila - kaže komšija.

I drugi susedi koji su čuli više nego žustru svađu supružnika, odmah su pojurili da ih razdvoje, ali je za Branislava bilo kasno jer ga je supruga, prema nezvaničnim informacijama, izbola još dok je spavao.

Mrtvo telo, leš, ubistvo, samoubistvo Foto ilustracija: Shutterstock

- Hladnokrvno je spustila noževe koje je držala u rukama i ušetala u kuću. Uzela je ćerkicu i ključeve od auta s namerom da ode. Međutim, mi smo je zadržali i uzeli joj ključeve. Sve to vreme ona je mirno reagovala - priča komšija.

Na licu mesta moglo se čuti i da je Stanislava policiji ispričala da je supruga ubila zato što ju je navodno drogirao.

Osvojila nagradu na konkursu

Rukovodstvo osnovne škole u kojoj je Stanislava predavala informatiku nije htelo da daje nikakve informacije.

Video: Majci zario nož u srce, pa mirno gledao uviđaj: Izbo roditelje nakon svađe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • фебо

    9. septembar 2020 | 14:59

    Госпођо,пише у свим новинама шта је ваша ћерка урадила,а ви не знате

  • @febo, nana

    10. septembar 2020 | 13:35

    Mnogo puta čovek ne može da prepozna promene i kod najbližih, deteta... A neke promene se dese u trenutku (kao sada možda). Najpametnije je ne suditi, pogotovu ne tako laički, jao vi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA