Baka Coka poslala pismo da će se pre obesiti nego da dolazi na suđenja za ubistvo investitora

Stojanka Stojanović u pritvoru je provela skoro godinu dana, a posle hapšenja njen sin Marko izjavio je da je ona godinama bila u sukobu sa investitorom

  • 7
Baba, baka, starica, starački dom Stojanka Stojanović u pritvoru je provela skoro godinu dana Foto: Pixabay.com

Stojanki Stojanović (71), poznatijoj kao Baka Coka, Viši sud u Beogradu produžio je meru kućnog pritvora nekoliko dana pre nego što su se navršile dve godine otkako je, po optužnici, nasred ulice na Zvezdari iz pištolja ubila investitora Zorana Trifunovića (58).

Zločin, koji su zabeležile sigurnosne kamere, dogodio se 2. septembra 2018. Coka je, kako se vidi na snimku, maskirana prišla investitoru, iz cegera izvadila pištolj i hladnokrvno pucala.

- Pošto je overila žrtvu nasred ulice, vratila se kući, našminkala se i zaspala. Tako je dočekala policiju - podseća sagovornik.

Stojanka Stojanović u pritvoru je provela skoro godinu dana, a posle hapšenja njen sin Marko izjavio je da je ona godinama bila u sukobu sa investitorom, tvrdeći da je pokojni njegovu majku prisiljavao da mu proda plac i kuću jer je hteo da gradi na tom mestu.

Dve godine posle zločina koji je podelio javnost u Srbiji, jer su mnogi stali uz Baka Coku, karakterišuću je kao žrtvu investitora, suđenje još nije počelo.

- Pripremno ročište bilo je zakazano za 13. februar, međutim, optužena se nije pojavila, a punomoćje je otkazala i advokatu. Umesto da iznese odbranu, sudu je poslala pismo u kom je navela da je imala operaciju kuka, da ne može da dođe, ali i da je za nju suđenje veliki stres i da će, ako bude morala da dolazi na suđenja, "pre da se obesi" - otkrio je sagovornik Kurira.

- Sud je prihvatio predlog da se o njenom psihičkom stanju i tome da li je sposobna da prati suđenje ili ne izjasne sudski veštaci. Njihov nalaz se još čeka i iz tog razloga suđenje nije zakazano - kaže sagovornik i dodaje da je Coka nedavno angažovala i novog advokata.

Video: Investitor prevario stanare u Nišu, sad ih izvršitelji izbacuju na ulicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    10. septembar 2020 | 00:39

    Каква кичма...свака част госпођо! У овим тмурним временима су људи попут вас право охрабрење.

  • e moji

    10. septembar 2020 | 01:34

    Бака Цока јунак!

  • Mako

    10. septembar 2020 | 09:11

    Bravo Bako , samo hrabro !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA