Moj sin Slavoljub je zverski ubijen i zapaljen. Čekala sam da pitam ubicu, njegovog brata: Zašto?

Slavoljub je usmrćen 27. decembra prošle godine na niškom izletištu Kamenički Vis gde su braća otišla da bi navodno razgovarala kako da reše imovinski spor

  • 2
Slavoljub Dinić, majka Ljubinka Dinić Foto: Telegraf/D.K.

Sporazum o priznanju krivice kojim je Nišlija Vladimir Dinić (33) sklopio sa Višim javnim tužilaštvom na osnovu koga je osuđen na petnaest godina robije zbog ubistva brata Slavoljuba (51), teško je pogodio žrtvinu majku Ljubinku. Ono što joj teže pada od kazne, za koju smatra da je neprimerena zločinu, je što je ostala uskraćena za odgovor zašto je Vladimir digao ruku na brata, koji mu ništa učinio nije.

- Kazna od petnaest godina zatvora nije ni izdaleka dovoljna za ono što je Vladimir učinio mome sinu. Pravda nije zadovoljena, moj sin je zverski ubijen a zatim zapaljen... Znam da ništa moga Sašu neće vratiti, ali mislim da bi mi bilo lakše da je Vladimir mnogo teže kažnjen - priča ožalošćena majka grcajući u suzama.

Kaže da je čekala dan kada će se sa Vladimirom naći oči u oči i upitati ga kako je imao srca da ubije brata.

- Brojala sam dane do suđenja ne sluteći da u sudnicu nikada neću ući. To je kukavički čin, Vladimir je izbegao suđenje i uskratio mi pravo da ga pitam zašto mi je ubio sina. To što su se sporili oko prava na porodičnu kuću nikako mu nije davalo za pravo da mi na ovako svirep način usmrti jedinca - jedva govori Ljubinka.

Slavoljub Dinić, majka Ljubinka Dinić Ljubinka Dinić - Foto: Telegraf/D.K.

Sudska odluka doneta je još 21. avgusta, ali je Ljubinka još nije dobila.

- Zvala sam svog advokata, kazao mi je da ni do njega još nije stigla. Čim je budem dobila, konsultovaću se sa svojim punomoćnikom da vidim šta da radim. Koliko čujem imam samo pravo da ostvarujem imovinsko-pravni zahtev, da tražim naknadu štete što sam izgubila sina, a to mi ne znači ama baš ništa – jada se očajna majka.

Slavoljub je usmrćen 27. decembra prošle godine na niškom izletištu Kamenički Vis gde su braća otišla da bi navodno razgovarala kako da reše imovinski spor.

- Njih dvojica, mada braća od stričeva, skoro da se nisu uopšte viđali, a poslednje tri godine nisu bili ni u kakvom kontaktu jer je osumnjičeni bio odsutan iz Srbije zbog rada na kruzerima. To je iskoristio da brata namami u klopku, pozvao ga je kako bi navodno kupio vozilo koje je Slavoljub oglasio na prodaju, znajući da mu žrtva neće prepoznati glas. Našli su se u blizini Slavoljubove kuće, koji je tek tada shvatio da ga je zvao brat od strica – kazali su nakon hapšenja izvori iz istrage.

Slavoljub Dinić, Niš, spaljen Ubijeni Slavoljub Dinić - Foto: Privatna arhiva

Braća su Slavoljubovim džipom krenuli put izletišta sve vreme se svađajući oko nasleđa.

- Kada su stigli na Kamenički Vis potukli su se u kolima da bi osumnjičeni tokom sukoba izvadio nož i ubo Slavoljuba u vrat. Mada ranjen, Slavoljub je nastavio da pruža otpor, pa su obojica tokom tuče ispali iz vozila. V.D. je zgrabio kamen sa zemlje i njime ubio brata a zatim u nameri da prikrije tragove, njegovo telo zapalio. Džip je odvezao do naselja Pantelej gde ga je ostavio, ali je prethodno uklonio sve tragove što je forenzičarima otežalo posao - navode naši izvori.

Policija je odmah posumnjala na Slavoljubovog brata jer je imao motiv za ubistvo, ali je on negirao zločin. Međutim, pritisnut poligrafskim testom na kojem je pao i listingom mobilnih telefona, priznao je zločin.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    10. septembar 2020 | 13:05

    SRAMOTA!! Za par godina eto njega na slobodi zbog "primerenog"vladanja.

  • JA

    10. septembar 2020 | 16:46

    Trebalo je bar 30 minimalno da dobije, ali realno i 40. Ovako sramota. Pitam se koliko bi sudija presudio da je neko njegov u pitanju? Sigurno nista ispod 40 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA