≫ 

Rebić: Pretučeni mladić iz Novog Sada prvo nije hteo da kaže ko ga je napao, ali se ipak predomislio

- U stalnom sam kontaktu sa direktorom crnogorske policije i drugih susednih zemalja, razmenjujemo informacije, očekujem da će ovaj nasilnik vrlo brzo biti uhapšen – dodao je Rebić

Ivan Kontic novi sad tuca Foto: MUP, Twitter/@Silvana71376830

Direktor policije Vladimir Rebić je istakao da su netačne tvrdnje pojedinaca da se policija počela baviti slučajem brutalnog prebijana u Novom Sadu tek kada se pojavio u medijima, da nije bilo nikakvog zataškavanja i nerada.

Rebić je za Pink rekao da je policija odmah počela da radi na slučaju.

- Za događaj dmo saznali od medicinskih radnika, koji su nesrećnom mladiću pružili pomoć i istog dana smo obavili razgovor sa njim. On nije hteo da sarađuje sa policijom, rekao je da su ga napale nepoznate osobe - naveo je direktor policije.

Kako je dodao, 27. avgusta, dva dana kasnije ga je ponovo pozvao policijski službenik i ponovo želeo da obavi razgovor sa njim ne bi li došli do bilo kakvih saznanja, ali nije želeo da da izjavu i rekao je da će doći naknadno sa advokatom, što je učinio 2. septembra.

- Tada smo saznali za imena lica, a u međuvremenu smo uspeli da pribavimo video snimke – rekao je Rebić i dodao da je sve rađeno u dogovoru sa postupajućim tužiocem koji je krivično delo u početku kvalifikovao kao nanošenje teških telesnih povreda i tek kasnije druga dva mladića okvalifikovao kao pomagača i učesnika tuče.

Rebić je ocenio da su besmislene tvrdnje pojedinih političara da je policija nekoga štitila i počela da radi na slučaju tek kada se pojavio u medijima, napomenuvši da se u evidencijama mogu videti sva postupanja u ovom slučaju.

- Služba unutrašnje kontrole MUP-a vrši detaljnu analizu svih postupanja, radi se o periodu od 20 dana i ako je bilo ko napravio propust on će za to odgovarati. Ne postoji nikakvo zataškavanje i nerad. Nismo se bavili medijski ovim slučajem, a kada smo bili suočeni sa pritiskom da ne radimo ništa morali smo da izađemo sa saopštenjem – rekao je Rebić.

Ivan Kontic novi sad tuca Ivan Kontić za kojim se traga/ Foto: MUP

On je istakao da politizacija slučaja ne može da utiče da se slučaj ne reši, ali ih ometa jer gube vreme na sporedne poslove i objašnjavanje.

- U stalnom sam kontaktu sa direktorom crnogorske policije i drugih susednih zemalja, razmenjujemo informacije, očekujem da će ovaj nasilnik vrlo brzo biti uhapšen – dodao je Rebić.

Video: Ovo je ceo snimak prebijanja maloletnika u Vranju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    13. septembar 2020 | 20:04

    Užas. Zamislite da vam neko detetu lomi ruke i udara ga "junački" u glavu dok ono leži bez svesti. Recite, kakvu kaznu uvesti u zemlji Srbiji???

  • Nebojša

    13. septembar 2020 | 21:24

    Kakva sramota i kakvo samoukopavanje Rebica. Prvo policija je morala odmah da uzme snimke nadzornih kamera a ne da ceka 10 dana. Nije vam rekao ko ga je tukao a vi imate snimke i imate lokaciju prebijanja. Pa bas ste sposobni i inteligentni. Ovo je jos jedan dokaz zataskavanja slucaja koji nije uspeo jer je video osvanuo na portalima, a onda ste prisiljeni poceli sa pricom o raspisivanju crvene interpolove poternice, ali jos uvek niste podneli krivicne prijave protiv vlasnika kladionice kome je šef obezbedjenja bio osudjivani kriminalac.

  • Marija P.

    13. septembar 2020 | 22:49

    G-dine Rebicu, o politici Vi najvise. Mene politika NE ZANIMA, nisam clan ni jedne stranke. Mene zanima samo normalan i bezbedan zivot u mojoj domovini. Da li je to mnogo?? Mene zanima sta bi bilo da je prebijeni mladic podlegao, da je u komi (a bio je). Ko bi Vam rekao ime monstruma? Koma je (a ne gubitak svesti) kada on ne reaguje na onako jezivo lomljenje obe ruke, to nije samo gubitak svesti. Znaci, ako pretuceni, umre i pre toga ne kaze ime monstruma, Vi ga necete naci. Da li je video snimak uzet odmah, ili "u postupku"?? U Vasem postupku je monstrum ocito pobegao iz Srbije... Politika me ne zanima, vec samo normalan zivot. Svaka cast telegrafu, drustvenim mrezama i drugim medijima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA