≫ 

Ubice ispod Strahinjinog džipa postavile eksploziv C4? Paklena naprava sakrivena ispod sedišta

Na sličan način "u vazduh" je dignut i Siniša Milić Boske

  • 44
EKSPLOZIJA NA NOVOM BEOGRADU, DŽIP  eksplodirao Strahinja Stojanović je preminuo Foto: Telegraf/Jovica Vučković

Prve analize podmetnutog eksploziva ukazuju da je u likvidaciji Strahinje Stojanovića najverovatnije korišćen plastični P500, poznatiji kao C-4. Na to ukazuju i ostaci džipa, jer se poslednjih godina u mafijaškim razračunavanjima na ulicama Beograda koristio ovaj eksploziv ili trotil.

- Da je postavljen jači eksploziv, razaranje samog vozila bi bilo daleko veće, a saputnici sigurno ne bi preživeli - navodi sagovornik iz istrage, pišu Novosti.

U ovom slučaju "paklena naprava" je postavljena direktno ispod sedišta vozača, a aktivirana je daljinski.

Na sličan način "u vazduh" je dignut i Siniša Milić Boske, glavni operativac klana Luke Bojovića i Filipa Koraća.

Kako je Stojanović lociran?

Operativni podaci policije ukazuju na to da su oni koji su spremali Stojanovićevu likvidaciju, njega najverovatnije locirali preko profila na društvenim mrežama Kolumbijke Sonje Suarez Gomez, koja se od njega nije odvajala poslednjih šest meseci. Ona je vrlo aktivna na "Instagramu", ima javni profil na kojem je objavljivala fotografije sa nastradalim Stojanovićem.

Njih dvoje su ovog leta boravili na Zlatiboru i Kopaoniku, a ona je svaki zajednički trenutak beležila i objavljivala lokacije na kojima su se u tom trenutku nalazili, što je verovatno olakšalo posao egzekutorima.

Inače, prema podacima policije, Kolumbijka je u našu zemlju ušla pre pola godine, neposredno pred početak vanrednog stanja, posle čega nije napuštala Srbiju.

Prava je sreća da niko od prolaznika, koji su se u trenutku eksplozije džipa zatekli u Ulici omladinskih brigada, nije povređen. Detonacija se dogodila na svega nekoliko metara od autobuskog stajališta, a trotoari pored ove novobeogradske saobraćajnice juče u podne su vrveli od ljudi.

Video: Eksplodirao džip na Novom Beogradu: Teško povređen Strahinja Stojanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    13. septembar 2020 | 22:06

    Pratili su oni njega danas.I videli da nema ljudi u blizini i BUM! Ode sve u paramparcad.Profesionalno nema sta.RESPECT!

  • фебо

    13. septembar 2020 | 21:47

    Кад нам је правосуђе неспособно,нек се убијају међусобно ,само да не страдају недужни

  • Djenka

    13. septembar 2020 | 22:04

    Ala je opravio,svaka mu čast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA