≫ 

Žarko osuđen na 7 godina jer je izbo sestru šrafcigerom: Nisam joj pretio, niti rekao da ću je ubiti

Osuđeni je pred sudijom opisao kako je došlo do sukoba

  • 0
hitna pomoc šrafciger Foto: Marko Jovanović/Pixabay

Žarko Š. (30) iz Bačke Palanke, koji je okrivljen da je pretprošle godine prebio i izbo na ulici sestru D. Š. (22) i tako pokušao da je ubije, osuđen je u novosadskom Višem sudu na sedam godina zatvora, uz zabranu prilaska i komunikacije s njom tri godine od izlaska s izdržavanja kazne.

Prilikom obrazlaganja presude, predsedavajuća veća sudija Nataša Vojnović kazala je da je sud pri odmeravanju kazne imao u vidu da je okrivljeni već šest puta prekršajno i krivično odgovarao zbog svojih postupaka s elementima nasilja, prenosi "Dnevnik".

Branilac okrivljenog Marko Stajčić, advokat iz Bačke Palanke, u završnoj reči je ocenio da on nije ima nameru da ubije i da je bio pod uticajem alkohola u spornim momentima.

Optuženi je, na otvaranju pretresa, izneo odbranu i rekao da ne zna da je ubo sestru.

- Prethodno sam se vratio sa sezonskog posla, pod uticajem alkohola. Zakačio sam se oko para s ocem, koji je pozvao policiju, pa sam seo na bicikl da se provetrim, ne sačekavši patrolu - kazao je optuženi i dodao da je tada sreo sestru.

- Ja sestri, koja je naišla u tom momentu, vraćajući se s posla, nijednom nisam rekao da ću je ubiti, niti sam joj prethodno pretio. Ja jesam nju rukom udario, ona je mlatarala rukama i pri tome smo se grebali - opisivao je sukob.

Video: Kuća u Leskovcu u kojoj se dogodio stravičan masakr

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA