≫ 

Pravnik i reprezentativac Crne Gore u džudou: Ovo je "CV" tabadžije iz Jevrejske ulice u Novom Sadu

Za nanošenje teških telesnih povreda preti kazna zatvora do pet godina

  • 31
Ivan Kontic novi sad tuca

Foto: MUP, Twitter/@Silvana71376830

Ivan Kontić (30), za kojim policija traga zbog sumnje da je pretukao i naneo teške povrede 28-godišnjem M. M. 24. avgusta u Novom Sadu, diplomirani je pravnik i svojevremeno je bio reprezentativac Crne Gore u džudou, saznaje "Blic".

Gde se krije zasad nije poznato, kao ni to da li je pobegao u rodnu Crnu Goru. Ono što je poznato jeste da mu, prema zakonu Srbije, gde nikada nije osuđivan, za nanošenje teških telesnih povreda preti kazna zatvora do pet godina. Ta kazna može da bude i manja, maksimalno tri godine zatvora, ukoliko bi Kontić priznao da je pretukao M. M.

Trenutno je nedoumica da li će se Kontić uopšte naći na optuženičkoj klupi. Naime, ukoliko je zaista pobegao u Crnu Goru, gde je rođen, ova država, ako i dalje ima njeno državljanstvo, nije u obavezi da ga izruči srpskom pravosuđu. Može da traži da mu novosadski sud ustupi predmet i da mu se sudi u Crnoj Gori, pa i da tamo izdržava kaznu.

U tom slučaju, Kontiću koji ima i državljanstvo Srbije, mogao bi da se posle odslužene kazne nesmetano vrati u Novi Sad ili Beograd gde je studirao, jer ne bi mogla da mu bude izrečena i mera zabrane ulaska na teritoriju Srbije (ne možemo da zabranimo ulazak našim državljanima).

Kontić je sigurno upoznat sa svim tim pravnim normama, jer kako "Blic" saznaje diplomirao je pravo na Univerzitetu "Union" u Beogradu, a poslednjih godinu dana, radio je kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu. Bio je upisan i u Advokatsku komoru Vojvodine kao pripravnik.

Nekoliko meseci je, istovremeno, radio i kao obezbeđenje u kockarnici ispred koje je pretukao M. M. koga, prema saznanjima "Blica", poznaje odranije i čak su bili u dobrim odnosima. Zbog čega je krvnički nasrnuo na poznanika i naneo mu teške povrede biće utvrđeno u istrazi, jer zasad ni poznanici osumnjičenog, kao ni advokat pretučenog M. M. o tome ne žele da pričaju.

- Nemojte danas da me pitate ništa, nedelja je, na ručku sam - kratko je juče za "Blic" rekao advokat Miloš Paligorić koji zastupa pretučenog mladića.

Ono što je zasad poznato jeste da je Kontić mladića pretukao 24. avgusta na trotoaru u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

Nasilnika je odao video-snimak sa sigurnosnih kamera koji u petak, 11. septembra uveče, počeo da kruži na društvenim mrežama, a dan kasnije pojavila se i duža verzija.

Na snimcima se vidi kako se mladići tuku ispred kockarnice i menjačnice u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu. Vidi se da su se njih dvojica rvala ispred lokala, dok su pojedinci zadavali sporadične udarce mladiću koji je kasnije prebijen. Tu su se našli i radnici obezbeđenja, koji, osim u jednom trenutku, nisu pokušavali da zaustave tuču.

Potom, kako je kasnije utvrđeno, Ivan Kontić obara mladića na pod i krvnički ga tuče pesnicama u glavu dok mladić nepomično leži, budući da je u međuvremenu izgubio svest. Na kraju mu lomi obe ruke i ostavlja ga da leži teško povređen na zemlji.

Video: Ludilo u bolnici: Dve bande ušle u brutalan okršaj na prijemnom odeljenju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđanka

    14. septembar 2020 | 22:26

    Naravno da je pravnik. Verovatno i piše pesme i vec je u invalidskoj penziji, ko i svi crnogorci. I naravno, ima veze u Beogradu. Jednom recju, po zanimanju je crnogorac. Muka mi je od njih!

  • Maturant

    14. septembar 2020 | 22:57

    Jasno mi je kako je fakultet zavrsio ali mi nije jasno kako je zavrsio srednju skolu...

  • Bojan

    14. septembar 2020 | 22:11

    A šta je sa tim mladićem što je pretučen, kako je on???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA