≫ 

Nema više bakinog čeda: Neutešna porodica male Marte (4), poginula je posle posete ocu u zatvoru

- Išla je u posetu ocu, da ga vidi i zagrli. Mnogo su se voleli - ispričala je baka devojčice, Radica K.

  • 1
Saobraćajna nesreća, devojčica Foto-ilustracija: Shutterstock

Četvorogodišnja Marta, poginula je u nedelju po podne u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca, na putu Vukašinovac - Deligrad. Ona je tada sa svojom majkom i očevim stricem, automobilom otputovala za Niš u posetu svom ocu koji se nalazi na odsluženju kazne u tamošnjem Kazneno-popravnom zavodu. Stravična nesreća u ataru sela Vukašinovac desila se prilikom njihovog povratka kući.

Njena baka Radica K. guši se u suzama.

- Zar je moguće da se moj mali anđeo, moja ljubimica, moj ponos i dika, sa ovog preselila na onaj svet? Ko će baku da drži za ruku kad šetamo Banjom... Nema više moje mile devojčice, moje dobre Marte. Otišla je i ostavila nas da tugujemo za njom i sećamo se njenog lepog osmeha. Zadesila nas je velika nesreća... - rekla je Radica K. za Novosti.

Prema rečima bake Radice, devojčica je išla da poseti oca.

- Da ga vidi i zagrli. Mnogo su se voleli. U povratku, kada su stali da naprave kraći predah, Marta je ostala u automobilu i rekli su joj da ne izlazi napolje. Kako su mi preneli, ona je, međutim, ipak uspela da otključa vrata i sa leve strane izleti na kolovoz. U tom trenutku je naišao automobil i mojoj devojčici nije bilo spasa. Nema je, nema više bakinog čeda - jecajući dodaje Radica.

"Ništa čovek nije kriv, ništa"

Ona ističe da vozača koji je usmrtio njihovu mezimicu ne krivi za tragediju.

- Nesreća nas je zavila u crno, i nas i porodicu tog čoveka u automobilu koji je naleteo na Martu. Rekoše da je i on bio sa decom. Sigurno mu nije lako, a ništa čovek nije kriv, ništa.

U dvorište porodične kuće u jednom od brojnih sokaka u Mataruškoj Banji pristižu rođaci, komšije, prijatelji i poznanici. Da izjave saučešće i podele tugu.

- Još smo svi u šoku. Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Nastradalo je dete koje su svi mnogo voleli - tiho kaže jedan rođak dok prilazi da izjavi saučešće.

I ovdašnji meštani kažu da u prvi mah nisu mogli da poveruju da je nastradala njihova mala komšinica.

- Mirno nedeljno veče zaparali su krici i jauci baka Radice. Najpre nismo znali šta se događa.. Bila je to dobra i vaspitana devojčica, uvek je vesela i nasmejana trčkarala sokakom. Užasna tragedija, šta drugo reći... - pričaju komšije.

Podsetimo, protiv vozača “sitroena” iz okoline Ražnja starog 26 godina, koji je u nedelju oko 16.10 časova na putu Aleksinac - Ražanj kod sela Vukašinovac naleteo na četvorogodišnju devojčicu M. K. iz Mataruške Banje i usmrtio je na licu mesta biće podneta krivična prijava u redovnom postupku kako bi se istragom utvrdilo da li ima njegove odgovornosti za tešku saobraćajnu nesreću, preneo je juče Blic.

Crni vikend za Kraljevo i Vrnjačku Banju

Minulog vikenda u saobraćajnim nesrećama poginulo je čak troje maloletnika sa teritorije Kraljeva i Vrnjačke Banje. Uz četvorogodišnju Martu, koja je nastradala u nesreći kod Aleksinca, život su u petak veče izgubili Petar N. (16) iz vrnjačkog sela Gračac i njegov drugar Aleksa G. (17). Njih dvojica nastradala su vozeći se motorom kada su najverovatnije zbog neprilagođene brzine izgubili kontrolu nad vozilom i snažno udarili u metalnu ogradu kraj puta.

Na putevima u Srbiji za samo tri dana poginulo je čak 14 osoba, prema današnjim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Video: Uključio se u suprotni smer na auto- putu i izazvao haos

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    15. septembar 2020 | 20:20

    Da ima zakona sada bi i majka trebalo u zatvor. Dete treba da bude u sedistu predvidjenom za to i pod nadzorom. Ne mozes ostaviti dete samo u kolima i reci mu ne izlazi. Gde god postoji opasnost dete mora da se isprati, da se drzi za ruku ako je u blizini ulice, ne zakljucava se samo ni u kuci ni u kolima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA