Kakva kazna može da stigne maloletnike iz Leskovca, koji su surovo zlostavljali mačku i snimali sve?

, Telegraf

Mladići su saslušani u policiji u prisustvu roditelja

Maloletnici, nasilje, životinje, mačka

Printskrin: Instagram/pokretlevijatan

Maloletnici D. M i V. M iz Leskovca, koji su mučili mačku u tom gradu, i snimak stravičnog zlostavljanja postavili na društvene mreže, saslušani su u policiji, a odluka o tome kako će se goniti i kakva će ih kazna stići, u rukama je Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu.

Protiv ovih mladića, krivičnu prijavu je podneo pokret "Levijatan".

Na snimku, koji je zgrozio i naljutio Srbiju, vide se trojica dečaka. Jedan snima, drugi stoji u pozadini a treći zlostavlja mačku. Dečak ju je neko vreme držao u ruci, a zatim je iz sve snage bacio o zemlju.

Kako je za Telegraf.rs rečeno u Policijskoj upravi u Leskovcu, dečaci su saslušani u prisustvu roditelja.

- Nakon toga slučaj je predat tužilaštvu - rečeno nam je u ovoj policijskoj upravi.

U Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu za Telegraf.rs je rečeno da će odgovarajuća javnotužilačka odluka biti doneta nakon što od policije dobiju dodatne informacije u vezi sa ovim slučajem.

Fondacija "Pokret Levijatan" je 17. septembra Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu podnela krivičnu prijavu protiv dva lica zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja iz člana 269.  Кrivičnog zakonika.

- Кako u krivičnoj prijavi nisu dati svi relevantni podaci o učiniocima za postupanje po istoj, Više javno tužilaštvo u Leskovcu stavilo je Policijskoj upravi u Leskovcu zahtev za prikupljanje dodatnih obaveštenja o ovom događaju, nakon čega će se doneti odgovarajuća javnotužilačka odluka - stoji u pisanom odgovoru tužilaštva za Telegraf.rs koji je potpisala viši javni tužilac Ljiljana Zlatanović Janković.

Član 269 Krivičnog zakonika 

Član 269, stav 1, Krivičnog zakonika kaže, ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Novčane kazne se kreću od 1.200 do miliona dinara, a sve zavisi da li se radi o zaštićenoj vrsti.

Inače, kako se navodi na društvenim mrežama, ova dva momka idu u Poljoprivrednu školu, veterinarski smer. Ta informacija je još više zaprepastila one koji su videli snimak, jer smatraju da bi oni trebalo da vole i paze na životinje.

Video: EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Nemačka laboratorija divljački zlostavlja životinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Stjepan

  Jer ih je neko prijavio nek mi neko odgovori

  0
  0

  Podelite komentar

 • Boban

  Zatvor bar 5 godina. Ko moze ovako nešto da uradi mačetu moze i detetu.

  3
  0

  Podelite komentar

 • ..

  Gadosti sve I dolaze od dole.

  0
  4

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima