Ubica iz Kaluđerice šurak je poznatog srpskog fudbalera: Novi podaci iz istrage o atentatoru Vuku

Brzom otkrivanju zločina pomoglo je to što je Vuk već ima dosije

  • 5
Ubistvo Kaluđerica Foto: Telegraf.rs

Vuk U. (33), koji je uhapšen zbog sumnje da je u četvrtak u beogradskom naselju Kaluđerica ubio ugostitelja Dragana Ristića Čađu (61), šurak je poznatog srpskog fudbalera.

Naime, sestra osumnjičenog udata je za uspešnog sportistu koji je igrao u poznatim domaćim, ali i stranim klubovima, piše "Kurir".

- Vuk je poznat po nadimku Kobac i ima dosije u policiji. Hapšen je više puta, čak i zbog teških krivičnih dela. Dovodio se u vezu i sa likvidacijama u prestonici i ranije, ali nikada nije dokazano da je u njima učestvovao - kaže izvor tog lista.

Podsetimo, policija je Vuku U. i Filipu I. (30) stavila dan pošto je u Kaluđerici, nedaleko od kuće u kojoj je živeo, ubijen vlasnik diskoteke "Hram" i restorana "Košuta" na Košutnjaku.

- Sumnja se da je Vuk U. 10. septembra u Kaluđerici ispalio više hitaca u glavu i telo muškarca, koji je preminuo na mestu. Prethodno, osumnjičeni je upravljajući "pasatom" udario u "audi", za čijim je volanom bila žrtva. U trenutku kada je Dragan Ristić izašao iz automobila, osumnjičeni je u njega ispalio projektile, pobegao, a potom zapalio "pasat" - saopšteno je u MUP.

Drugi uhapšeni Filip I. sumnjiči se da je Vuku U. obezbedio "pasat", kao i automobil koji je posle paljenja "pasata" u Mirijevu pobegao.

- U zapaljenom automobilu pronađen je i pištolj sa prigušivačem. Iako je vozilo prilično izgorelo, prikupljeno je dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je u njemu bio Vuk - dodaje sagovornik.

Prema njegovim rečima, brzom otkrivanju zločina pomoglo je to što je Vuk već ima dosije, ali i to što je navodno bio pod lupom policije i u vreme kada je zločin izvršio.

- Proverava se da li je učestvovao u izvršenju drugih teških krivičnih dela na teritoriji Srbije, ali i da li ga je neko angažovao da izvrši ubistvo - kaže izvor iz istrage.

Ubijeni Ristić bio je u kumovskim vezama sa Željkom Rutovićem, akterom dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji", ali i sa političarem Žarkom Obradovićem, bivšim ministrom obrazovanja i članom SPS. I Rutović i Obradović oprostili su se od njega čituljama u novinama. Ristić je sahranjen juče.

Video: Spektakularno hapšenje osumnjičenih za likvidaciju u Kaluđerici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    17. septembar 2020 | 18:38

    I sad je mnogo bitno sto je on surak poznatog fudbalera a nije bitno kojeg ,glupog li teksta da gluplji nemoze bit.

  • Beli

    17. septembar 2020 | 18:21

    Pa kojeg fudbalera?

  • Febo

    17. septembar 2020 | 19:04

    Ako necete da kazete o kome se radi,ne razumem zasto uopste pisete o tome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA