• 43

Prevara decenije sa stanovima u Beogradu: Radnik s groblja javi ko je umro, oni tad kreću u akciju

, Telegraf

Sumnja se da je ova kriminalna grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika

  • 43
Izdavanje stanova, izdavanje stana, kljucevi

Foto: Shutterstock

Grupa od 15 optuženih u ponedeljak će sesti na optuženičku klupu Specijalnog suda u Beogradu povodom optužbi za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije.

Njima će suđenje početi pripremnim ročištem, koje će biti zatvoreno za javnost, na kojem će se kratko izjasnti o krivici, posle čega će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, prenosi Tanjug.

Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa koji će biti javan i na kojem će optuženi moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Optuženi su Zoran R., Aleksandar L., Vl., Goran Đ., Nikola J., Darko Ž., Dragan N., Petar M., Jožef P., Zićri B., Nemanja V., Milanka D., Snežana Đ., Darko D. i Igor B.

Optuženi se terete za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova.

Kako je razrađena prevara decenije?

Sumnja se da je ova grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika, tako što su sa lažnom dokumentacijom knjižili stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe povezane s njima.

Potom su ih prodavali ispod tržišne cene.

Policija je nakon hapšenja saopštila da su u stanovima osumnjičenih pronađeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija, kojima su overavali lažnu dokumentaciju.

Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji se sumnjiči da je grupi javljao informacije o pokojnicima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    U ul. Kraljice Marije 7, brata i sestru (jesu bili labilni) oterali su u Kneževac (mislim da je tamo) u psihijatrijsku kliniku, zauvek. Uopšte nisu bili u takvom stanju, niti Zakon propisuje takvu mogućnost, niti su uradili išta zastrašujuće. Čak im se i značajno popravilo stanje, ali držaće ih tamo kao u logoru do smrti, jer je mafija već 3-4 puta prodavala njihov stan (niko nije imao pravo, osnov... da im oduzme stan). I sve fobre komšije ćute, a oni nemaju srodnike. Uz lekove, možda gerontodomaćicu živeli bi normalno... Ali, goodine prolaze

  • Branka n

    Jeli to poslanik

  • Sanja

    Ko to bese nikola jolovic

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima