≫ 

Krenuli u Češku na rad, izginuli pred aerodromom: "Dragan je bio otac troje dece, sjajan čovek"

Povređeni putnici ostali su zarobljeni u kombiju sve dok nisu došli vatrogasci da iseku vozilo i izvuku ih

  • 10
Udes aerodrom Nikola Tesla

Printscreen Twitter/Spužva Bobba

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovali kombi pun putnika koji su krenuli na rad u Češku i kamiona, sa druge strane, u subotu veče na 22.30 na auto-putu kod Aerodroma "Nikola Tesla" poginuli su vozač kombija Dragan Mačinković (52) iz Beograda i putnik koji je sedeo na suvozačkom mestu, Goran Stanojević (47) iz Malog Zvornika. Pet osoba je povređeno.

Jedna devojka je, pišu Novosti, prošla sa lakšim povredama. Preostalih četvoro tokom jučerašnjeg dana bili su na Intenzivnoj nezi Urgentnog centra u Beogradu i KBC Zemun.

Oba vozila kretala su se auto-putem u pravcu Šida. Prema prvim nalazima istrage, pretpostavlja se da je kamion koji je prevozio košnice sa pčelama, išao malo sporije i da se kombi zakucao u njega. Udarac je bio toliko jak da je prednji deo kombija uništen.

- Povređeni putnici ostali su zarobljeni u kombiju sve dok nisu došli vatrogasci da iseku vozilo i izvuku ih - ispričali su vidno potreseni vozači koji su se u trenutku udesa našli na auto-putu.

Kombi u kojem su bio nastradali u vlasništvu je prevoznika "Pekson tim", koji je poznat po tome što svakodnevno vozi ture za Češku, Slovačku, Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Bugarsku, ali i po Srbiji. Direktor firme Predrag Marić kazao je juče za list da je grupa od šestoro putnika iznajmila kombi da ih odveze u Češku, gde su išli da rade.

- Nemam još nikakve informacije iz policije kako se desila saobraćajna nesreća. U šoku sam, ostao sam bez kolege, koji je bio sjajan čovek. Bio je profesionalni vozač, zdrav, nepušač, nikad nije pio. Kombi je bio praktično nov, star svega godinu dana, tako da ne verujem da je nešto bilo neispravno. Nije mi jasno šta se dogodilo, jer Dragan nije bio ni umoran od vožnje, praktično je krenuo iz Beograda.

Marić kaže da je Mačinković iza sebe ostavio suprugu i troje dece.

- Čuo sam se sa porodicom, sve ću im pomoći oko sahrane. Zvala me je devojka koja je u kombiju sedela pozadi, ona je srećom preživela i izgleda da je dobro.

Video: Vozi oprezno jer Ima samo jedan put

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    21. septembar 2020 | 06:41

    Neznam koliko ih treba izginuti da bi se nešto promenilo...da stara vozila sa slabim zadnjim pozicionim svetlima ne voze po našim cestama...stari kamioni, zastavina vozila, traktori ako im ne rade rotacije...nekoliko puta sam za dlaku izbegao takva vozila...

  • V8

    21. septembar 2020 | 07:15

    Kamion koji se kretao sporo, tu je problem,ne možete vi ići na auto putu 60km/h ,ako ste u kvaru zna se gde se stoji upale sva četiri trougao itd, a ne kretati se svo vreme sporo gde vozači voze minimum 120km ,e sad i ovaj iza što je išao trebao je to da vidi, ovo je neka moja procena oko nesreće, neka istraga utvrdi tačan uzrok..

  • Mihailović

    21. septembar 2020 | 06:34

    Stari kamion,prevozio košnice...kod njih poziciona svetla vidiš kad ga već teško možeš izbeći,još ako je polako vozio...i pitanje dali su i radila zadnja poz.svetla...tako je i poginuo Toše 2007...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA