• 55

Maloletnici iz Leskovca kod sudije zbog mučenja mačke: Da li je priča o kazni od 1.200 dinara istina

, Telegraf

Maloletni D. M. i V. M. su mučili životinju i to sve snimali

  • 55
Maloletnici, nasilje, životinje, mačka

Printskrin: Instagram/pokretlevijatan

Maloletni Leskovčani D. M i V. M, koji su mučili mačku i snimak stravičnog zlostavljanja postavili na društvene mreže, saslušani su u policiji, a Više javno tužilaštvo u Leskovcu odlučiće o kazni.

Na naša pitanja da li je policija dostavila dodatna objašnjenja u vezi sa maloletnim zlostavljačima, da li je pokrenuta istraga i za koje delo se terete, kao i da li je istina da su, kako su pisali pojedini mediji, oni kažnjeni sa najmanjom sumom - 1.200 dinara, iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu kažu da pripremni postupak vodi sudija za maloletnike.

- Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo je pripremni postupak prema maloletnim D. M. i V. M, zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl. 269 st. 1. Krivičnog zakonikaPripremni postupak vodi sudija za maloletnike Višeg suda u Leskovcu, a nakon okončanja pripremnog postupka tužilaštvo će doneti odluku o stavljanju predloga za izricanje krivične sankcije sudiji za maloletnike Višeg suda u Leskovcu - navela je za Telegraf.rs Ljiljana Zlatanović Janković, viši javni tužilac.

Oni su u policiji saslušani u prisustvu roditelja.

Podsetimo, maloletni Leskovčani D. M i V. M, mučili su mačku i snimak stravičnog zlostavljanja postavili na društvene mreže. Na snimku se vide trojica dečaka. Jedan snima, drugi stoji u pozadini, a treći zlostavlja mačku. Dečak ju je neko vreme držao u ruci, a zatim je iz sve snage bacio o zemlju.

Protiv ovih mladića, krivičnu prijavu je podneo pokret "Levijatan".

Član 269 Krivičnog zakonika

Član 269, stav 1, Krivičnog zakonika kaže, ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Novčane kazne se kreću od 1.200 do milion dinara, a sve zavisi da li se radi o zaštićenoj vrsti.

Video: Volonteri spasili štene koje je bilo zaključano dva meseca u stanu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    Nema od njih ni ljudi ni roditelja oni su vec postali opasni za narod.

  • Veteran

    Problem se seče u koren, tako sa ovim klincima znao bih šta dalje...

  • Gox

    Zamolio bih ove sto pisu da svako uzme po dve macke i dva psa pa nek ih udome.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima