≫ 

Saslušana devojka koja je prijavila Kovačevića i njena sestra: Uhvatio je za kosu i vukao po hodniku

Kovačević se zasad brani sa slobode, uz meru zabrane prilaska i komuniciranja sa Tinom i njenom sestrom

  • 6
Miladin Kovačević Foto: Telegraf

Tina T., devojka koja je bivšeg košarkaša Miladina Kovačevića prošle nedelje prijavila za nasilje, saslušana je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu u svojštvu oštećene, prenosi Tanjug.

U toku je saslušanje njene rođene sestre Tamare T., kod koje je otišla posle svađe sa Kovačevićem.

- Tužilaštvo je uložilo žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak od subote, kojim je odbijen njegov predlog za određivanje pritvora Kovačeviću, budući da je i ranije osuđivan za nasilničko krivično delo, kao i da je uticao na oštećenu i njenu sestru - rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Odluku o žalbi treba da donese krivično vanpretresno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Kovačević se zasad brani sa slobode, uz meru zabrane prilaska i komuniciranja sa Tinom i njenom sestrom, koju mu je umesto pritvora odredio sudija za prethodni postupak.

Tina T. je tužiocu detaljno ispričala šta se događalo u noći 16. septembra i izjavila da je pridružuje krivičnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinskopravni zahtev (za obeštećenje).

Oborio je na pod i vukao po hodniku zgrade

U saopštenju tužilaštva objavljenom na njegovom sajtu navodi se da je Tina T. ispričala kako je 16. septembra oko 1 čas posle ponoći, po dogovoru sa Kovačevićem, došla u stan u kom je boravio gde su se i posvađali.

On ju je potom, kako je rekla, desnom rukom uhvatio za kosu, oborio na pod i tako je vukao po hodniku zgrade od ulaznih vrata stana do lifta, sve vreme joj preteći.

Dok ju je držao za kosu, otvorenom šakom udario joj je šamar po desnom obrazu, a zatim i pesnicom u predelu glave, posle čega je naglo pustio, usled čega je ona glavom udarila u pod.

Takode je navela da je odmah potom taksijem otišla kod svoje sestre Tamare, kao i da je u predmetnom događaju zadobila telesne povrede u predelu glave ali da je lekarsku pomoć potražila nakon dva dana jer joj je tada postajalo sve lošije.

Svedočenje sestre: Tina je bila došla uplakana

Tamara T. je izjavila da nema neposrednih saznanja o događaju, ali je navela da je njena rođena sestra Tina, te noći došla u njen stan oko 3 sata, da je bila uplakana i da joj je rekla da ju je pretukao Miladin, da je oštećena bila uznemirana i pod stresom i da je sve vreme plakala.

Navela je i da je, da je i pored svoje setre Tine da događaj ne prijavljuje policiji, zbog straha da će je osumnjičeni "ubiti", to ipak učinila i da je polcija ubrzo došla.

KK Meridijana, Miladin Kovačević Miladin Kovačević / Foto: Telegraf

Takođe je primetila da je oštećena imala povrede u predelu vrata i obe noge, da je bila otečena, kao i da joj se žalila da je boli glava, navodi tužilaštvo u saopštenju.

Najavljuje da će u daljem toku dokaznog postupka narediti medicinsko veštačenje telesnih povreda, pribaviti video zapise sigurnosnih kamera i po potrebi preduzeti i druge radnje "radi potpunog i pravilnog utvrđivanja činjeniničnog stanja, nakon čega će doneti odluku u skladu sa zakonikom o krivicnom postupku".

Kovačević sve negira

Kovačević je na saslušanju u tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se posle incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Kovačević se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je, kako sumnja tužilaštvo, devojci pretio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

Video: Krvničko prebijanje mladića nasred ulice u Pirotu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRINCIPijalan

    24. septembar 2020 | 14:23

    Da vrati pare drzavi sto smo platili njegovu slobodu. Covek je nasilnik i neka odgovara za dvoje postupke, nije dete. Hocu nazad pare.

  • Alex

    24. septembar 2020 | 14:25

    Izgleda da ovom Kovacevicu ne moze niko nista .....strasno ...jel moguce da on za svoja monstrualna dela ovako opusteno prolazi....strasno strasno😱

  • Lex

    24. septembar 2020 | 15:05

    Nista ni ona nije bolja ni pametnija od njega. Sta bre ti trazis u vezi sa nasilnikom? Covek je brutalno pretukao drugu osobu, plus kolegu sa fakulteta, on nije sam u glavi, i ona u vezi sa njim? Ma nije mi nje žao ni najmanje, tražila je djavola, dobila je djavola... Ovakve izbegavati u širokom luku, samo ti trpati u zatvor i ćao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA