• 39

Stigao obdukcioni nalaz porodilje iz Niša: Dragana je bila zdrava, niko ne zna zašto je umrla

, Telegraf

- Svi ovi nalazi, pa i obdukcija pokazuju da je bila zdrava, i ja neću odustati dok ne saznam da li je neko pogrešio tokom Draganinog porođaja – kaže ožalošćeni suprug

  • 39
Dragana Savić

Foto: Dragana Kocić

Obdukcioni nalaz Zavoda za sudsku medicinu koji je trebalo da odgovori šta je uzrok smrti Nišlijke Dragane Savić (34), preminule 24. avgusta ubrzo nakon što se porodila, nije rešio misteriju jer je potvrdio navode njenih najbližih da je bila potpuno zdrava.

Nalaz na koji je čekalo mesec dana, danas je sa niške Klinike za ginekologiju preuzeo njen suprug Boris, kojeg je mnogo pogodilo to što iz njega nije saznao ništa.

- U nalazu piše samo šta su radili tokom obdukcije, stanje organa i to da joj je srce stalo. Nisam medicinski obrazovan, ali sam očekivao da će Zavod za sudsku medicinu ustanoviti šta je uzrok smrti. Doktor Bojan Lukić, od koga sam dobio nalaz kazao mi je da joj nije bilo spasa... Rekao je da joj je krv tekla kao iz slavine, ali mi nije objasnio otkud toliko krvarenje odjedared. Svi ovi nalazi, pa i obdukcija pokazuju daje bila zdrava, i ja neću odustati dok ne saznam da li je neko pogrešio tokom Draganinog porođaja – kaže ožalošćeni suprug.

Dragana Savić, Boris Savić

Bori i Dragana Savić, Foto: Privatna arhiva

Otac: I dalje ništa ne znam

Patološki nalaz željno je iščekivao i Draganin otac Bora Zlatković.

- Nisam više mogao da čekam pa sam juče samoinicijativno otišao u Zavod za sudsku medicinu. Rečeno mi je da je nalaz poslat na Ginekološku kliniku i Boris je danas otišao da ga uzme. Strašno mi je teško što i dalje ništa ne znam osim da je iskrvarila na smrt. To mi nikako nije jasno, mi smo zdrava porodica, ja trideset godina nisam otišao kod lekara, Dragana je takođe bila dobrog zdravlja. Dobro je podnosila trudnoću, svi pregledi su pokazali da nema nikakvih problema – tvrdi otac preminule porodilje.

Ono što ga najviše boli je to što smatra da je Dragana možda mogla da bude spasena.

- Od sedam sati pa do 22.30 nam je nekoliko puta telefonirala pa znam da niko nije bio kraj nje. Sve vreme se žalila da krvari, nije mi jasno zašto neko ništa nije preduzeo tokom više od tri sata... Trebali su da zovu vaskularne hirurge, da je šalju za Beograd... šta god. Kada su primetili da je iskrvarila, bilo je prekasno – priča Bora.

Direktor GAK: Nalaz manjkav

Bojan Lukić, direktor Ginekološko akušerske klinike, koji je po sopstvenim rečima, bio uključen u Draganin porođaj, takođe je kazao da je obducentski nalaz manjkav.

- Iz nalaza proizilazi da pacijentkinja nije imala nikakvih bolesti. Uz nalaz nije priložen zaključak obducenta tako da nema jasnog objašnjenja zbog čega je nastupila smrt – kazao je Lukić koji je novinara Telegrafa uputio na Zavod za sudsku medicinu radi objašnjenja zašto nedostaje zaključak.

Međutim, Goran Ilić, direktor ove ustanove koji nam je danas potvrdio da je nalaz uputio na Ginekološko akušersku kliniku, više se nije javljao na telefon.

Kako je ranije kazao Lukić, nakon obdukcije, komisija za proveru stručnog rada bi trebalo da se izjasni šta se desilo.

Iza Dragane ostale su beba Tara i jedanaestogodišnja ćerka Jana.

Video: Dr Darija o preminuloj porodilji u Nišu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    Zdravi ne umiru....Greska lekara...Tuzno....

  • Jovica

    Pre 6 g,supruga se porodila u Nisu.Posle porodjanja danima osecala bolove,doktori na klinici su joj prepisivali antibiotike,i uveravali da ce sve proci.Sve dok nismo preko veze otisli na pregled gde je ustanovljeno da je parce gaze koliko se secam ostalo,i ja mislim da je sreca bila sto je na vreme nekako ocisceno.Jel mislite da je neko odgovarao,da nam je tada g.Lukic objasnio nesto,na sva nasa pitanje isti odgovor,,desava se,,totalna ludnica od nestrucnosti.

  • Nis

    Toliko o.strucnosti maminih sinova doktora na sudskoj,javna je tajna u celom zdravstvu u Nisu kako nestrucna deca poznatih doktora, profesora,politicara i budzovana vode zdravstvo u vecini slucajeva.A sto se ginekologije u Nisu tice,rasulo i tuga.Da su se doktori malo angazovali kada je krenulo krvarenje postojala je sansa,ovako na zalost kako otac preminule kaze,satima niko je nije pogledao.I ovoga puta niko odgovarati nece za nemar i ubistvo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima