≫ 

Bolni prizori ispred kuće poginulog pilota, jauci odjekuju ulicom: Stradao nedaleko od rodnog mesta

"Zašto se tako divnim ljudima dešavaju tako loše stvari"

  • 7

Video: Ispred kuće poginulog pilota MiG-21 odjekuju jauci

Kod Malog Zvornika, nedaleko od Loznice, u ataru sela Brasina, ovog prepodneva srušio se vojni avion MiG-21 prilikom čega je poginuo pilot Zvonko V.

Ekipa portala Telegraf.rs obišla je selo Donja Borina kod Malog Zvornika, našavši se pred kućom tragično nastradalog čoveka.

Iz kuće preminulog čuje se kuknjava koja odzvanja celom ulicom, primetili su naši reporteri.

Mesto je prazno, ulicom retko ko prolazi. Oni koje su zatekli, hodaju oborene glave. O preminulom komšiji izgovaraju samo reči hvale, suznih očiju.

- Bio predivan čovek. O njemu samo sve najbolje. Ne mogu da shvatim zašto se tako divnim ljudima dešavaju tako loše stvari - kazala je jedna komšinica, teško govoreći od šoka.

Nesreća se prema navodima Ministarstva odbrane, desila jutros u 9.10 sati. Do nesreće je došlo tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka.

- Avion je jutros pregledan u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let - saopštili su iz Ministarstva.

Kako Tango Six navodi, o padu aviona prvo je obavešten MUP koji je, preko Direktorata civilnog vazduhoplovstva aktivirao helikopter Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, koji je stigao prvi na mesto nesreće naknadno pomogavši koordinaciju Vojske Srbije, čiji je helikopter stigao na mesto nesreće nedugo zatim.

Reč je o jedinom MiG-u 21 koji je bio aktivan u Vojsci Srbije, dvosed (evidencijski broj 16185) koji je remontovan 2016. i koji je bio najmlađi MiG-21 nabavljen decembra 1986. godine. Nakon remonta dobio je da može da leti do 2026. godine, a posle remonta je bio prizemljen 2018. da bi ponovo počeo da leti početkom maja ove godine.

Kako smo prethodno saznali u razgovoru sa meštanima, povređen je i čovek na čijem je imanju došlo do pada aviona. On je primljen u bolnicu u Loznici sa opekotinama na grudnom košu, glavi i rukama.

Video: Vojni helikopteri nadleću mesto tragedije u Brasini: Potraga za telima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prijatelj

    25. septembar 2020 | 14:08

    Vecna slava Zvone Ljudi kao ti se vecno pamte !!

  • Neko

    25. septembar 2020 | 14:07

    Mora preduzeti odgovornost za smrt pilota??!!Ako se država Srbija smatra ozbiljnom zemljom??!!

  • Rade Loznica

    25. septembar 2020 | 16:36

    Ministre i svi ostali hocemo da se javno objavi snimak komunikacije pilota sa kontrolnim tornjem , ne verujemo vise nikom nakon helikopterske nesrece gde su piloti nazvani alkoholicarima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA