• 36

Otkriven identitet drugog pilota: Poginuli su kapetan Zvonko Vasiljević i major Dejan Krsnik

, Telegraf

U padu aviona MiG-21 poginula su dvojica pilota

  • 36
Pilot major Dejan Krsnik, Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević

Foto: Ministrastvo odbrane

Posle višečasovne potrage za drugim pilotom koji je nastradao u jutrošnjoj nesreći kod Malog Zvornika, sa Zvonkom Vasiljevićem, obelodanjeno je da je reč o majoru Dejanu Krsniku.

Pilot major Dejan Krsnik  i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Iza sebe je ostavio ženu i dete.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21 koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

Video: Mesto gde se srušio MiG-12 preplavljeno pripadnicima vojske, MUP-a, Hitne pomoći...

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića

    Vojni Suda neka Vojnoj Policiji odma izda nalog na privođenje-hapšenje trenutnog Ministra VS A.Vulina.Da ne pobegne u Kanda,dok nije kasno.Ništa mu ja, moje kolege i drugovi, bivši JNA oficiri ne vreujemo,niti smo ikad verovali!

  • vaga

    E samo mi nije jasno dali su svi ovi koji pisu negativne komentare, zaista ove ljude i poznavali dabi mogli da im sude. Saucesce porodicama, pilotima vjecna slava

  • Balkanski spijun

    Tito je ulagao u avione i kojekavke letelice a kad se zaratilo 90tih bacili par bombi tu i tamo i sve te pare su otisle za nikakav ucinak...to treba ukinuti pa pare preusmeriti da se kupe bolje cizme snajperi itd ! Od avijacije nema puno koristi bar se do sada tako pokazalo( izuzev helikoptera za prenos ranjenih)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima