• 7

Branka iz Čačka postavila kolica s lecima Jehovinih svedoka, pa se branila: To rade i majke sa decom

, Telegraf

- Ja sam Jehovin svedok, to je ispovedanje moje lične vere koje mi je po Ustavu zagarantovano - rekla je na saslušanju

  • 7
Čačak

Foto: RINA.rs

Gradska uprava za inspekcijski nadzor u Čačku podnela je prekršajni nalog protiv Branke R. (69) iz ovog mesta, tereteći je da je prekršila gradsku odluku o postavljanju manjih montažnih objekata, piše RINA.

Na osnovu tog naloga, Prekršajni sud u Čačku pokrenuo je postupak protiv okrivljene koji je još u toku, a vodi ga predsednik Prekršajnog suda, Danka Đorđević Grujičić.

Zanimljivost u ovom slučaju jeste, na osnovu dokumenata u koje je agencija RINA imala uvid, što je okrivljena na javnoj površini držala pokretna kolica sa propagandnim materijalom svoje Crkve, Jehovinih svedoka.

U izveštaju o intervenciji, kojeg je ovdašnja inspekcija sačinila 18. septembra prošle godine, navodi se da su u malom parku u Železničkoj ulici zatečena dva lica koja su izvršila zauzeće javne površine postavljanjem reklamnog panoa.

- Prišli smo, predstavili se i na uvid zatražili odobrenje Gradske uprave za urbanizam, ali je lice izjavilo da odobrenje nisu u obavezi da imaju, što je suprotno članu 34. odluke o privremenim objektima. Od lica je na uvid zatražena lična karta i sačinjen prekršajni nalog na ime Branke R. jer je učinila prekršaj za koji je predviđena novčana kazna od 25.000 dinara.

Na saslušanju u Prekršajnom sudu okrivljena je izjavila, pored drugog:

- Ja sam Jehovin svedok, to je ispovedanje moje lične vere koje mi je po Ustavu zagarantovano. Kolica na kojima se nalazio materijal su u skladu sa slobodom veroispovesti. Mi smo registrovani, ja pričam sa okruženjem i pomeram kolica, pa javna površina bude zauzeta onoliko koliko se zadržim sa prolaznicima. Smatram da nisam zauzela javnu površinu niti postavila montažni objekat, jer je on pokretan. Radi se o zauzeću javne površine kao što je zauzimaju i majke sa decom prilikom guranja kolica.

Međutim, okrivljena je sa svoje strane Prekršajnom sudu podnela zahtev za sudsko odlučivanje navodeći da prekršajni nalog nije pravilan i da se u njemu ne navodi za koji prekršaj se ona konkretno tereti. Dostavila je i iz sudske prakse gde se vidi da su prethodnih godina u više srpskih gradova Jehovini svedoci sedam puta bili oslobođeni optužbi da su na isti način prekršili zakon navodnim zauzećem javnih površina.

Video: Telegraf na licu mesta: Zoran Marjanović se nije pojavio na suđenju za ubistvo jer je bolestan

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    Gledam tako u nemackoj prolazimo na semaforu kroz zeleno ona gra deci peti sesti razred neke skripte ima ih u celoj nemackoj toliko su napasni da I na vrata zvone.

  • Boža zemunac

    Država treba da zabrani rad sektama. Pod hitno.

  • teta

    Isto tako rade na autobuskoj stanici u Pozeskoj na Banovom brdu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima