I rođak silovatelja iz Pančeva sklon nasilju: Ubio čoveka zbog cigarete, pa hteo da siluje ženu

Bliski rođak Milana N. (21) osumnjičenog da je sa Nikolom M. (21) silovao i maltretirao mladića (19) iz Pančeva, pre samo tri godine je iz čiste obesti ubio svog sugrađanina

  • 0
Nasilje, noz, ubistvo, tuca, maltretiranje Foto: Profimedia

Bliski rođak Milana N. (21) osumnjičenog da je sa Nikolom M. (21) silovao i maltretirao mladića (19) iz Pančeva, pre samo tri godine je iz čiste obesti ubio svog sugrađanina, a zatim pokušao da siluje njegovu prijateljicu.

Kako su Novosti pisale, Milanov rođak Ivan N. se tada razbesneo na svog sugrađanina Jona Mezimku navodno jer ovaj nije hteo da mu da cigaretu, a posle zločina je hladnokrvno otišao u kafanu.

On je, kako je 2018. godine pisala Politika, proglašen krivim za četiri krivična dela - ubistvo, pokušaj silovanja, krađu i nanošenje lakših povreda, s tim da je druga dva krivična dela počinio oktobra 2017. godine, a u zatvoru će provesti narednih 20 godina.

Uprkos činjenici da je u trenutku izvršenja krivičnih dela imao 4,5 promila alkohola u krvi, i jedan i drugi sud, utvrdili su da mu je mogućnost upravljanja postupcima "bila smanjena, ali ne u bitnoj meri".

Izvadio nož i ubadao ga po telu

- Novakov je tog dana došao u kuću sada pokojnog Jona Mezinke, pokucao na ulazna vrata, a kada mu je oštećeni otvorio, zatražio je od njega cigaretu. Nakon što mu je Mezinka rekao da nema i da ga ne uznemirava, pokušao je da zatvori vrata.

Međutim, Novakov je gurnuo nogu između praga i vrata, glavom razbio staklo na ulaznim vratima, gurnuo ih i ušao u kuću. Ugurao je Mezinku u predsoblje, izvadio nož i počeo da ga ubada po telu. Od povreda koje je zadobio, Mezinka je ubrzo preminuo – navodi se u presudi.

U kući u kojoj se odigravala tragedija, nalazila se i Dragica J, koja je došla da potraži savet od Mezinkovog oca koji je bio advokat. Novakov joj je, kako je posle krvavog pira ispričala policiji, pošto je ubio Mezinku stavio nož pod grlo i zapretio joj da će je ubiti ako mrdne, a potom je odveo u drugu sobu.

Pozvala policiju od komšije

- Bio je pijan. Svukao me je, udarao po glavi i telu, a ja sam sve vreme vikala „nemoj, nemoj”. Od jačine udaraca mi se oko zatvorilo. Pipao me je, hteo je da me siluje. Pokušavala sam da se odbranim, ali mi je on držao nož pod grlom – ispričala je napastvovana žena policiji.

Uspela je da pobegne kada je on pokušao da upali cigaretu, zbog čega je olabavio stisak.

Otrčala je kod prvog komšije i pozvala policiju, a Ivan je u međuvremenu otišao u kafanu gde je, naručio još jedno piće.

Pritvoreni osumnjičeni

Milan N. i Nikola M. uhapšeni su nakon što se silovani mladić sa brojnim povredama javio lekaru. Videvši o kakvim povredama je reč, lekari su odmah pozvali policiju, a onda je klupko počelo da se odmotava...

Ispostavilo se da su osumnjičeni i žrtva došli u kuću Milana N. i da su najpre pili alkohol, a zatim su nasrnuli na 19-godišnjaka. Iako se sve praktično odvijalo u dvorištu u kom živi više porodica, jauke i zapomaganje nesrećnog mladića komšije navodno nisu čule glasne muzike. Uhapšenim manijacima sada preti kazna od 12 do 15 godina robije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA