• 0
 ≫ 

Na srpskoj granici kod Turčina pronašli 55 tableta sa likom Sunđer Boba, iznenađenje u još 2 kesice

, Telegraf
 ≫ 

Zaustavljena trojica muškaraca turskog porekla sa - holandskim, nemačkim i turskim pasošem

  • 0
Carina zaplena narkotika

Foto: Uprava carina

Carinici su 2. oktobra 2020. godine u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina zaplenili profesionalnu opremu za uzgajanje marihuane u laboratorijskim uslovima, kao i manje količine različitih narkotika.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao „audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su ka Turskoj putovala trojica muškaraca turskog porekla, jedan sa holandskim, drugi sa nemačkim, a treći sa turskim pasošem.

Na uobičajeno pitanje o prijavljivanju onoga što nije deo ličnog prtljaga sva trojica su odgovorila da nemaju ništa da prijave.

Da nisu govorili istinu bilo je jasno već na samom početku detaljnog pregleda, navode iz Uprave carina,  kada je kod jednog od njih, 41-godišnjeg vozača automobila, u džepu pantalona koje je imao na sebi, pronađena jedna veća kesica sa tri manje, u kojima su se nalazili različiti narkotici.

U jednoj kesici je bilo 55 tableta zelene boje sa likom crtanog junaka Sunđer Boba, za koje se kasnije ispostavilo da je reč o ekstaziju. Druga kesica sadržala je grumen presovanog hašiša, dok se u trećoj nalazila manja količina marihuane.

Carinici su daljom kontrolom u prtljažniku, ispod torbi sa garderobom, pronašli novu profesionalnu opremu i preparate za uzgajanje marihuane u laboratorijskim uslovima. Ispod kofera i torbi bile su spakovane kutije sa 30 reflektujućih panela, sijalica i
pretvarača električne energije robnih marki „Master“, „Dutch Masters“ i „Fertraso“.

Među opremom su pronađeni i tajmer sklopka „Davin“, digitalni merač vlažnosti vazduha „Penmeter P100 Pro“, kao i nekoliko litara za prihranu biljaka „Narkos“ i „Root Starter“.

Policija i tužilaštvo preuzeli su u dalju nadležnost vozača, automobil, kao i pronađene narkotike i opremu za uzgoj marihuane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok