≫ 

Dečak (12) se udavio tokom igre kod Subotice: Baka i komšije otkrivaju detalje užasa

Komšije porodice pričaju da ne pamte ovakvu tragediju

  • 1
Samoubistvo, les, Ubistvo, mrtvo telo,  policijski uviđaj, baka zena Foto-ilustracija: Shutterstock

Velika tragedija potresla je Srbiju kada se mališan D.K. (12) zaneo u igri plastičnim vezicama i tako sebi oduzeo život. Dete je sebe udavilo pokušavajući, kako se nezvanično saznaje, da odmota plastičnu uzicu, koju je nadovezivao jednu na drugu. Nesreća se desila u selu Hajdukovo kod Subotice.

Kako se saznaje, mališan je život izgubio u pomoćnoj prostoriji u dvorištu kuće. Roditelji su pronašli njegovo telo u tom prostoru.

Ekipa Hitne pomoći je brzo stigla, međutim dečaku nije bilo spasa. Telo je poslato na obdukciju, na Institut za sudsku medicinu, a rezultati obdukcije ukazaće na način i uzrok smrti.

Kako se nezvanično saznaje od izvora iz istrage, dečak je nenamerno, u igri, prejako stegao oko vrata plastiku kojom se igrao.

Baka preminulog dečaka kaže da nije bila kod kuće kad se desila nesreća.

- Došla sam s posla i još ne mogu da poverujem, unuk se igrao i u igri se nešto desilo, nisam bila prisutna, ne znam dalje šta se dogadalo. Izvinite ne mogu da govorim - jedva je prozborila nesrećna baka.

Prvi komšija kaže da su čuli za tragediju, ali ne znaju kako se dogodila.

- Otac je autolimar, dobar domaćin. Imaju troje dece, još dve mlađe devojčice. Dečak je bio najstariji. Dobre komšije i dobro su živeli. Otac ima neku firmu, bavi se limarijom, majka domaćica, deca srećna, ali eto pogodila ih je tragedija. Znamo ga kao dobro dete. Videli smo da su policija i Hitna pomoć bile ispred kuće, sedam, osam kola. Verovatno su uviđaj pravili - rekao je sredovečni muškarac.

Tihomir Lakatoš živi u susedstvu i kaže da poznaje roditelje dečaka, i dodaje da su dobri ljudi.

- Tu kuću su nasledili davno, od roditelja. Imaju radionicu sa druge strane kuće, zajedno sam rastao sa ocem dečaka, znamo se od malih nogu, a sada se i deca igraju. Imaju još dve mlađe devojčice, a oni su divni roditelji - rekao je Lakatoš, piše Kurir.

Beživotno telo, leš Foto: Pixabay

Kako kaže odjednom su čuli sirene.

- Šta da vam kažem, mi smo se taman vratili iz grada, i kada smo stigli već je policija bila ispred kuće. Moja ćerka je videla i neka crna kola, možda pogrebna. Mi smo se uplašili, slutili smo da je neka tragedija u pitanju, ali ostali smo u kući. Sad je muk i tišina, sve su se komšije povukle, sedimo u kućama, da im ne smetamo u bolu.

Popodne ćemo otići do komšija, kada se sve malo smiri. Tragedija jeste, ali niko ništa ne priča. Čuli smo da je nesrećan slučaj. Detalje još ne znamo. Sestrice su mlađe, svi idu u školu. Sestrice su male, još nisu svesne tragedije, kao i porodica koja ne veruje da se tako nešto moglo dogoditi njihovom detetu - ispričao je sagovornik.

Komšije porodice pričaju da ne pamte ovakvu tragediju.

Video: Dvogodišnjak se umalo udavio u bazenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA