≫ 

Muškarac (49) skidao pidžamu devojčici (8) iz Novog Sada: Produžen mu je pritvor za još 30 dana

U dosadašnjoj istrazi koja se vodi u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu, izjave su dali devojčicini roditelji

  • 0
Pedofil, zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Novosađanin N.P. (49) osumnjičen je da je zlostavljao devojčicu (8), koja je drugarica njegovog sina. Njemu je ponovo produžen pritvor za još 30 dana.

Takvo rešenje je doneto zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, pišu "Novosti".

U dosadašnjoj istrazi koja se vodi u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu, izjave su dali devojčicini roditelji, kao i žrtva seksualnog zlostavljanja.

- Ćerka je sada, hvala bogu, sve bolje, i svi u porodici se trudimo da joj što više skrenemo misli sa onog što je doživela. Hrabro se držala i kada je dva puta davala izjavu i morala da ispriča sve o onome što joj se dogodilo - kaže devojčicina majka.

Slučaj seksualnog zlostavljanja osmogodišnjakinje policiji su prijavili roditelji devojčice, nakon čega je osumnjičeni N. P., inače komšija i porodični prijatelj, uhapšen i zadržan.

Mi smo prve komšije. Njegova žena mi je najbolja drugarica, kao sestre smo. Ona je divna žena, jako dobra i požrtvovana majka i ja sam imala puno poverenje u nju, baš kao i ona u mene. I smatram da ona nije ništa kriva, da su i ona i njihova deca žrtve tog nedela baš kao i mi – ispričala je nakon hapšenja N. P. za „Dnevnik” majka zlostavljane devojčice.

Međutim, mesec nakon nemilog događaja, po saznanjima do kojih je došao „Dnevnik”, dojučerašnje drugarice više nisu u kontaktu. Kako piše list, supruga osumnjičenog je prekinula svaki kontakt s porodicom devojčice koju je njen muž neprimereno dodirivao.

Podsetimo, dve porodice su živele kao jedna. Кuće su im jedna do druge, deca su se družila i odrastala zajedno, delili su dobro i zlo, spavali jedni kod drugih... A onda je usledio šok, kada je osmogodišnja devojčica rekla svojoj majci da ne želi više da ide u porodicu u koju je rado odlazila i gde je volela da prespava.

Za seksualno zlostavljanje ćerke majka je saznala kada je devojčica odbila da ide da prespava kod porodice svog druga, sina osumnjičenog N. P..

Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

– Mama, ja tebi moram nešto da ispričam – rekla je devojčica svojoj majci koja je u tom trenutku prala suđe. – Mama, ja ne želim da spavam tamo, meni je neprijatno sa čika N.

Osmogodišnjakinja je potom počela da priča šta joj je čika N. radio.

Po njenim rečima, „čika N.” ju je neprimereno dodirivao tri puta. Prvi put je to bilo u maju ove godine, kada je devojčica spavala kod komšija i porodičnih prijatelja. Iako je spavala u sobi sa sinovima osumnjičenog, njega to nije sprečilo da devojčicu polno uznemirava.

Drugi put ju je neprimereno dodirivao u junu, kada su dve porodice otišle na vikendicu na Fruškoj gori, gde su ostali da prenoće. Po rečima devojčice, i tog puta nije bila sma u sobi. Osumnjičeni je i tada ponovio delo za koje je osumnjičen, a nije ga zaustavila ni činjenica da je s devojčicom u krevetu bila njena mlađa sestra. Nakon boravka na Fruškoj gori, devojčica je izbegavala da ide u komšiluk. Međutim, majka je to pripisivala tome što je ona bila zrelija od svog druga, odnosno sina N. P.

Treći put se dogodilo u noći između 5. i 6. septembra, nakon proslave punoletstva sina osumnjičenog, za šta je zakupio jedu kuću na Čeneju.

– Кada su se gosti razišli, mi smo pospremili sve i otišli na spavanje. On je negde u zoru ustao, otišao do moje ćerke, seo na krevet u kojem je spavala, a ona se u tom trenutku probudila i počela da plače. On je ustao s kreveta, i verovatno se uplašio da ga ne uhvatimo u nedelu i udaljio se. Кada se dete malo smirilo, prišao joj je i rekao „Spavaj, spavaj...” Taj put je nije dodirivao, samo ju je otkrio – ispričala je majka devojčice za „Dnevnik”.

List nezvanično saznaje da se devojčica polako vraća svom starom načinu života. Iako su bile primetne promene u njenom ponašanju, ona je sada bolje. Počela je da se igra s drugaricama i da normalno funkcioniše. Devojčici je predočeno da nije kriva i da ne treba da oseća stid i sramotu jer je bila žrtva seksualnog zlostavljanja iako nije bila na ginekološkom pregledu jer je procenjeno da nema potrebe izlagati dete i toj vrsti traume pošto osumnjičeni nije išao do kraja, što je i devojčica potvrdila u svom iskazu.

Video: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA