Ivan Kontić u ekstradicionom pritvoru od 30 dana: Preti mu kazna od 5 do 15 godina zatvora

- Kontić je insistirao da što pre bude izručen Srbiji, odnosno Višem sudu u Novom Sadu, kako bi izneo sve činjenice i okolnosti, a posebno u odnosnu na kvalifikaciju krivičnog dela - kaže njegov branilac

  • 27
Ivan Kontić, hapšenje Foto: Tanjug/Uprava policije Crne Gore

Ivan Kontić (30), osumnjičen da je 24. avgusta brutalno pretukao Miljana M. (28) u Novom Sadu tereti se za pokušaj ubistva i za to bi mogao da dobije od pet do 15 godina zatvora.

Kontić, koji je uhapšen u nedelju, saslušan je u ponedeljak pred sudijom Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor. Kontić je pristao da ga po skraćenoj proceduri isporuče Srbiji.

- Određen mu je ekstradicioni pritvor u trajanju do 30 dana. Iako je odbrana bila drugačijeg stava, Kontić je insistirao da što pre bude izručen Srbiji, odnosno Višem sudu u Novom Sadu, kako bi izneo sve činjenice i okolnosti, a posebno u odnosnu na kvalifikaciju krivičnog dela - ubistvo u pokušaju, jer iz podataka kojima odbrana raspolaže, a i sam Kontić, ne može se u bilo kom slučaju raditi o tom krivičnom delu, već o dosta blažem - rekao je Kontićev branilac, advokat Damir Lekić, prenose Vijesti.

Podsetimo, on je uhapšen juče u Crnoj Gori u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu, nakon što je prethodno za njim Srbija raspisala Interpolovu poternicu. Crnogorska policija juče je upala u stan gde se nalazio Kontić, pri čemu je on oboren na zemlju, a zatim su mu stavljene lisice na ruke.

Nakon incidenta Kontić je više od mesec i po dana bio u bekstvu.

Snimak brutalnog prebijanja mladića podigao je veliku buru u javnosti, a Kontić ga je tukao i dok je Miljan M., bez svesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, mladiću je pokušao da slomi obe ruke.

Prvobitno se Kontić teretio za nanošenje teških telesnih povreda, međutim kasnije je ovo delo prekvalifikovano u krivično delo ubistvo u pokušaju, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo koje je naložilo pokretanje istrage protiv Kontića.

Video: Snimak hapšenja Ivana Kontića u Crnoj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predraga

    12. oktobar 2020 | 23:46

    15 godina šta bre 5.....

  • Realno

    12. oktobar 2020 | 23:35

    Najbolje da puste nekog da ga isprebija isto onoliko koliko je on tog decka, da mu polomi ruke i ne mora u zatvor. Dokle vise oni da se bahate a mi da im placamo hranu, grejanje i sve ostalo u zatvoru?

  • Sanela

    12. oktobar 2020 | 23:46

    Mislim da treba15g najmanje da dobije, pa da je i moje dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA