≫ 

Načelnik nefrologije na VMA osuđen na kućni zatvor, ni nanogicu nije dobio

Odmah nakon hapšenja tri pacijenta koja su mu davala mito na saslušanju su priznala krivicu. Đoko Maksić je osuđen na 10 meseci

  • 6
Đoko Maksić Printskrin: RTV Pink

Načelnik nefrologije na VMA Ðoko Maksić, koji je i profesor Medicinskog fakulteta, osuđen je zbog primanja mita od pacijenata na 10 meseci kućnog zatvora bez elektronskog nadzora, na osnovu sporazuma koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom, piše Tanjug.

Presudom kojom je Viši sud potvrdio sporazum, Maksiću je izrečena i mera zabrane rada kao medicinskog radnika-lekara specijaliste nefrologa od godinu dana pravnosnažnosti presude, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

On je takođe obavezan da plati troškove krivičnog postupka.

Presuda postala je pravosnažna 26. juna, samo tri nedelje nakon što je uhapšen početkom tog meseca.

Odmah nakon hapšenja tri pacijenta koja su mu davala mito na saslušanju su priznala krivicu i zaključila sporazume sa tužilaštvom na uslovne kazne zatvora.

Maksić je bio praćen duže vreme u saradnji tužilaštva i Ministarstva odbrane, a osuđen je zbog krivbičnog dela primanje mita u produženom trajanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tref

    13. oktobar 2020 | 11:42

    Drugacije i ne mozes da se lecis

  • Nole

    13. oktobar 2020 | 11:35

    Sramotno mala kazna, odnosno, nagrada!!!

  • 13. oktobar 2020 | 12:15

    Kome li se on zamerio? Javna je tajna da bar polovina kliničkih lekara prima mito pa kad bi sve hapsili ne bi imao ko da leči. Zvuči poražavajuće ali to je surova istina koju sam osetio na sopstvenoj koži. Nisam imao da dam pa sam morao da se zadovoljim uslugom specijalizanta kome me je prepustio lekar koji me je primio na odelenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA