≫ 

Kada će Ivan Kontić biti izručen Srbiji? Pritvor do 6 meseci, ovo je odgovor Ministarstva pravde CG

Ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci, a na zahtev države molilje može biti produžen još dva meseca, rekli su iz Ministarstva pravde za Telegraf

  • 5
Hapšenje Ivana Kontića Foto: Vijesti

Ivan Kontić, koji je u nedelju uhapšen u Crnoj Gori po poternici Srbije, zbog napada na mladića u Novom Sadu, trenutno je u ekstradicionom pritvoru. On je na saslušanju pred sudijom u Podgorici izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji.

Kako je za Telegraf.rs rečeno iz Ministarstva pravde Crne Gore, Viši sud u Podgorici obavestio je Ministarstvo pravde o donošenju rešenja o ekstradicionom pritvoru Ivanu Kontiću.

- Zbog postojanja međunarodne poternice Interpola Beograd, radi Kontićevog izručenja u cilju vođenja postupka pred Višim sudom u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Kontić je dao saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri o čemu je Republika Srbija obaveštena shodno predviđenoj proceduri - naveli su za Telegraf.rs iz kabineta ministra pravde.

Ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci, a na zahtev države molilje može biti produžen još dva meseca. Odluku o izručenju u skraćenom postupku donosi nadležni sud, o čemu će, bez odlaganja, obavestiti Ministarstvo pravde Crne Gore koje će o tome obavestiti državu molilju, naveli su iz Ministarstva pravde Crne Gore.

Kako je ranije rekao Kontićev advokat za Vijesti, njegovom štićeniku određen je ekstradicioni pritvor u trajanju do 30 dana.

- Iako je odbrana bila drugačijeg stava, Kontić je insistirao da što pre bude izručen Srbiji, odnosno Višem sudu u Novom Sadu, kako bi izneo sve činjenice i okolnosti, a posebno u odnosnu na kvalifikaciju krivičnog dela - ubistvo u pokušaju, jer iz podataka kojima odbrana raspolaže, a i sam Kontić, ne može se u bilo kom slučaju raditi o tom krivičnom delu, već o dosta blažem - rekao je Kontićev branilac, advokat Damir Lekić, prenose Vijesti.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je danas Crnoj Gori molbu za izručenje Ivana Kontića (30), osumnjičenog za brutalno prebijanja Miljana M. (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Uz molbu je prosleđena i prateća dokumentacija, rekli su za Tanjug u Ministarstvu pravde Srbije.

Video: Snimak hapšenja Ivana Kontića u Crnoj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nnn

    14. oktobar 2020 | 16:41

    Ahahah, cuj ovo dosta blazem... onesvescenog ga 5 puta jos udario pesnicom i na sve to lomio mu ruke

  • 1111

    14. oktobar 2020 | 18:36

    Prvo shta vuchoc treba da uradi na politichkom planu je da zakupi od hrvata goli otok. Sva bagra po srbiji tamo da se babije da lome kamen.

  • Pera

    14. oktobar 2020 | 17:21

    Ma kakav bre ektradikcioni pritvor!!! U tom slučaju će mu se to uračunati u zatvor. Znači, prvo ga osuditi na godinu dana zbog ilegalnog ulaska u CG, pa tek onda proterati u Srbiju i sudjenje po kratkom postupku i kazna 20 godina zatvora, bez prava na otpust posle 2/3 odležanog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA