≫ 

Zemunci i Novobeograđani završili na sudu zbog divlje gradnje: Dobili su uslovne i novčane kazne

Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela zaključenih sa tužilaštvom, sud im je izrekao uslovne zatvorske kazne od godinu dana

  • 3
Radnik, šlem, gradilište Foto: Shutterstock

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, zemunska i novobeogradska policija su u saradnji sa građevinskom inspekcijom u prethodna dva dana uhapsile četvoro osumnjičenih za nelegalnu gradnju, a oni su nakon saslušanja priznali krivicu i već su osuđeni na uslovne kazne zatvora i novčane kazne, piše Tanjug.

To su V. I. (36), Ž. A. (36), N. V. (56) i V. G. (58), koji su nakon hapšenja i saslušanja priznali krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela zaključenih sa tužilaštvom, sud im je izrekao uslovne zatvorske kazne od godinu dana s rokom provede od tri godine i godinu i 10 meseci s rokom provere od pet godina.

Kumulativno su im izrečene novčane kazne od 300.000 i 500.000 dinara, saopštilo je tužilaštvo.

Navedene kazne, kako se navodi, tužilaštvo je predložilo odmeravajući sve otežavajuće i olakšavajuće okolnosti, koje su se odnosile na veličinu izgrađenog, jednog ili više objekata i prethodnoj osuđivanosti okrivljenih, ukazano je u saopštenju.

Video: Na Mirjevu se srušio zid sa nelegalne gradnje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    15. oktobar 2020 | 16:01

    Накарадна Држава !Хбали се што је после многих деценија казнила неког због прекршеног закона а са друге стране поштоваоци закона траже дозволе и не добијају их .Недозвољена градња је ефикаснија од дозвољене?!?! Ко профитира у том бесмислу ?

  • Alex

    15. oktobar 2020 | 19:01

    Zato na Altini u Zemunu svakog dana niču divlje zgrade i nikom ništa. Kao sve ok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA